DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1993 0.02%
ALTIN 2.245,360,10
BITCOIN 2111645-4,33%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bakan Tunç Somali Cumhurbaşkanı Oğlunun Mahkeme Kararı Hakkında Konuştu
  • TR Haber
  • Gündem
  • Bakan Tunç Somali Cumhurbaşkanı Oğlunun Mahkeme Kararı Hakkında Konuştu

Bakan Tunç Somali Cumhurbaşkanı Oğlunun Mahkeme Kararı Hakkında Konuştu

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un, motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılandığı davada verilen 2,5 yıllık hapis cezası, 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrildi.

ABONE OL
Ocak 17, 2024 14:26
Bakan Tunç Somali Cumhurbaşkanı Oğlunun Mahkeme Kararı Hakkında Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un, motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılandığı davada verilen 2,5 yıllık hapis cezası, 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından karar, bu yönde oldu” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mohammed Hassan Sheikh Mohamud’un, Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan olayda 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasının ve bu cezanın adli para cezasına çevrilmesinin mahkemenin takdiri olduğunu belirtti. Tunç, ayrıca şikayetçinin vazgeçmiş olmasının da bu sonuca etki ettiğini söyledi.

Neler Yaşanmıştı ?

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada açıklanan karara göre, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, “taksirle ölüme neden olma” suçundan önce 3 yıl hapse mahkum edilmişti. Mahkeme, sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilin sonrasındaki ve yargılama sonrasındaki tutumu ve cezanın fail üzerindeki potansiyel etkisini göz önüne alarak, Türk Ceza Kanunu’nun 62. maddesi uyarınca bir indirim yapmış ve cezayı 2 yıl 6 aya indirmişti. Daha sonra, sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu ile yargılama sürecinde duyduğu pişmanlık da dikkate alınarak, hapis cezası 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.