DOLAR 32,3431 0.18%
EURO 35,2150 0.06%
ALTIN 2.246,360,14
BITCOIN 2131364-2,84%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kabine toplantısı sona erdi! İşte Cumhurbaşkanı açıklamasından satır başları!
  • TR Haber
  • Gündem
  • Kabine toplantısı sona erdi! İşte Cumhurbaşkanı açıklamasından satır başları!

Kabine toplantısı sona erdi! İşte Cumhurbaşkanı açıklamasından satır başları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ikinci Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Toplantının 3 saat 15 dakika sürdüğünü belirten Erdoğan, çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Şubat 12, 2024 21:13
Kabine toplantısı sona erdi! İşte Cumhurbaşkanı açıklamasından satır başları!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ikinci Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Toplantının 3 saat 15 dakika sürdüğünü belirten Erdoğan, özellikle ABD’nin Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışı konusunda olumlu bir gelişme yaşandığını ifade etti. Erdoğan, “ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

F-16 Savaş Uçağı Satışı

Erdoğan, ABD’nin Türkiye’ye 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaş uçağı ve envanterdeki 79 uçak için modernizasyon kitleri satışı kararının olumlu sonuçlandığını açıkladı. “ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullanan Erdoğan, bu durumun Türk savunma sanayisinin daha hızlı ilerlemesine katkı sağlayacağını belirtti.

Turizmdeki Başarı

Erdoğan, turizm gelirindeki yüzde 17’lik artışı ve 57 milyon turistin Türkiye’yi ziyaret etmesini değerlendirdi. Turizmdeki başarıya rağmen hedefin 60 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, muhalefetin ve bazı çevrelerin turizmi baltalamaya yönelik kampanyalarına rağmen bu tarihi başarıyı elde ettiklerini vurguladı.

Ekonomik Gelişmeler

Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik programının müspet etkilerini enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğini ifade etti. Ekonomi programının başarıyla uygulanmaya devam edildiğini belirten Erdoğan, önümüzdeki dönemde bu etkilerin daha da artacağını söyledi.

Uzay Misyonları

Cumhurbaşkanı, insanlı uzay misyonlarını başarıyla tamamladıklarını ve önümüzdeki aylarda ikinci astronotlarını yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceklerini açıkladı.

Terörle Mücadele ve Irak

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan, Irak ile hayata geçirmeyi planladıkları Kalkınma Yolu Projesi’nin terörün yok edilmesi için önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin güney sınırlarında teröristlere müsaade etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, terör örgütü mensuplarını nerede bulurlarsa bulsunlar kafalarını ezme ve altyapıları imha etme kararlılığıyla hareket edeceklerini ifade etti.

Depremzedeler ve Konut Sorunu

Erdoğan, depremzedelerin konut sorununa da değindi. Türkiye’nin, depremzedeleri en kısa sürede güvenli, huzurlu ve dayanıklı yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz çalıştığını ifade etti. Hedeflerinin yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmek olduğunu belirten Erdoğan, ayrıca deprem bölgesinde istihdamı ve üretimi canlandıracak, şehirlere güç katacak projeleri devreye aldıklarını açıkladı.

Seçim Öncesi Provokasyonlar

31 Mart seçimleri öncesi provokatif oyunların devreye sokulduğunu belirten Erdoğan, mahalli idareler seçimlerini ülkemizi tökezletmenin aracı haline dönüştürmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacaklarını söyledi. Önümüzdeki aylarda 4 ayrı proje kapsamında İstanbul’a raylı sistem kazandırmayı hedeflediklerini de ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.