DOLAR 32,3384 0.17%
EURO 35,1838 -0.02%
ALTIN 2.247,420,19
BITCOIN 2141903-1,90%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sacha Boey Rekor Ücrete Bayern Münih’te

Sacha Boey Rekor Ücrete Bayern Münih’te

Galatasaray'ın Rennes takımından transfer ettiği Fransız Sağ Bek Sacha Boey, performansı dikkatleri çekerek Alman devinin dikkatini çekti. Basına sızan haberlere göre Boey, 32 milyon Euro artı bonuslar karşılığında Bayern Münih'e transfer oldu!

ABONE OL
Ocak 27, 2024 09:04
Sacha Boey Rekor Ücrete Bayern Münih’te
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray, Rennes’ten 2021 yılında transfer ettiği sağ bek oyuncusu Sacha Boey’i Bayern Münih’e rekor bir transfer bedeliyle sattı. Resmi olmayan ilk duyumlara göre transfer bedeli 32 milyon euro artı bonuslar olarak belirlendi.

Bayern Münih, Galatasaray’ın transfer şartlarını kabul etti ve Sacha Boey ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşma son aşamaya gelmiş durumda. Bayern Münih yetkilileri, özel uçakla İstanbul’a gelerek resmi açıklamanın yapılmasının ardından Sacha Boey’in Münih’e dönüşünü bekliyor. Galatasaray’ın transferi kısa süre içinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirmesi bekleniyor.

Bayern’e 4,5 Yıllık İmza Atacak

Sacha Boey’in transfer bedeli 32 milyon euro ve bonuslar karşılığında Bayern Münih’e geçti. Bayern Münih, Fransız oyuncuyla 4,5 yıllık bir sözleşme imzalayacak.

Alman kulübü, önceki gece 23.30’da başlayıp dün 20.00’de sona eren çetin pazarlıklar sonucunda rekor seviyeye çıktı. Bayern, bonservis için 32 milyon Euro ödeyecek, iki kulüp arasındaki maçlarla bu rakam 40 milyon Euro’yu bulabilecek. Transfer için Almanya’ya giden Fransız futbolcuyu Galatasaray’dan takım arkadaşı uğurladı.

Rennes, Sacha Boey’in transferinden yüzde 15 pay alacak. Galatasaray’ın 32 milyon euroya sattığı oyuncudan elde edilen gelirin yüzde 15’i, Rennes’e aktarılacak ve bu da yaklaşık 4.5 milyon euroyu bulacak.

Sacha Boey Galatasaray Kariyer İstatistikleri

Sacha Boey, Galatasaray formasıyla çıktığı 84 maçta 4 gol ve 4 asist kaydetmiş, geçtiğimiz sezon Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı. Bu transferle birlikte Süper Lig tarihindeki en yüksek transfer satışlarından birine imza atılmış oldu, Cenk Tosun’un transfer bedelini geçerek rekor kırıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.