DOLAR 32,3386 0.17%
EURO 35,2031 0.01%
ALTIN 2.247,390,19
BITCOIN 2123378-3,44%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

WhatsApp ve Messenger, Diğer Mesajlaşma Uygulamalarıyla Entegrasyon İçin Çalışıyor
  • TR Haber
  • Teknoloji
  • WhatsApp ve Messenger, Diğer Mesajlaşma Uygulamalarıyla Entegrasyon İçin Çalışıyor

WhatsApp ve Messenger, Diğer Mesajlaşma Uygulamalarıyla Entegrasyon İçin Çalışıyor

Günümüzde çeşitli iletişim uygulamaları arasında gezinmek bazen zorlayıcı olabiliyor. WhatsApp ve Messenger, bu konuda bir adım atarak diğer mesajlaşma uygulamalarıyla entegrasyon için çalışmalar yürütüyor. Avrupa Birliği'nin etkisiyle bu adımın atılmasının beklendiği belirtiliyor.

ABONE OL
Şubat 7, 2024 19:26
WhatsApp ve Messenger, Diğer Mesajlaşma Uygulamalarıyla Entegrasyon İçin Çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL


WhatsApp
, iki yıldır farklı mesajlaşma uygulamalarıyla bağlantı kurma çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bu entegrasyonu sağlarken uçtan uca şifreleme korumasını riske atmak istemiyor. Bu doğrultuda yeni bir yöntem geliştirildi.

Yeni sistemde WhatsApp ve Messenger uygulamalarında sağ üst köşeye yeni bir sekme ekleniyor. Bu sekmede diğer mesajlaşma uygulamalarından gelen mesajlar yer alacak. Meta, bu entegrasyonun ilk aşamasında kişisel mesajlaşma özelliklerine odaklanacak ve daha sonra aramalar ile grup sohbetlerini dahil edecek. Kullanıcılar, bu özelliği istedikleri zaman açıp kapatma yeteneğine sahip olacaklar.

WhatsApp‘ın geliştirici versiyonlarında daha önce incelenen “üçüncü parti sohbetler” için ayrı bir mesaj kutusu bulunması, bu entegrasyonun detaylarına dair ipuçları sunmuştu. WhatsApp, bu ayrı mesaj kutusunu kullanarak, farklı platformlar arasında iletilen mesajların iç güvenlik düzeyini sağlamayı hedefliyor.

Ancak bu entegrasyon sürecinin tamamlanması ve kullanıcıların kullanımına sunulması biraz zaman alabilir. Üçüncü parti uygulamaların da bu entegrasyon için WhatsApp ya da Messenger ile sözleşmeler imzalamaları gerekecek. Bu entegrasyon, farklı güvenlik önlemleri ve gizlilik çözümleri bulunan uygulamalar arasında sorunsuz bir iletişim sağlamayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.