DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
Aile ve Gençlik Fonu Kuruldu: Evlenen Gençlere Faizsiz Kredi İmkanı
  • TR Haber
  • Ekonomi
  • Aile ve Gençlik Fonu Kuruldu: Evlenen Gençlere Faizsiz Kredi İmkanı

Aile ve Gençlik Fonu Kuruldu: Evlenen Gençlere Faizsiz Kredi İmkanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Aile ve Gençlik Fonu resmiyet kazandı ve başvurular bugün itibariyle başlıyor. İlk olarak deprem bölgesinde uygulamaya konulacak bu fondan evlenecek genç çiftlere faizsiz kredi verilecek.

ABONE OL
Şubat 17, 2024 22:37
Aile ve Gençlik Fonu Kuruldu: Evlenen Gençlere Faizsiz Kredi İmkanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Aile ve Gençlik Fonu resmiyet kazandı ve başvurular bugün itibariyle başlıyor. İlk olarak deprem bölgesinde uygulamaya konulacak bu fondan evlenecek genç çiftlere faizsiz kredi verilecek.

Başvuru Şartları:

  1. Başvuracak kişilerin 18-29 yaş aralığında olmaları (30 yaşından gün almamış olmaları),
  2. Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması,
  3. Başvuru tarihinde resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmaları gerekiyor.

Başvuruların Başladığı İlk İller: Başvurular, Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da evlenecek gençlerden alınmaya başlanacak.

Eğitim ve Danışmanlık Şartı: Başvuruda bulunan genç çiftlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evlilik öncesi ve sonrası sağlayacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaları ve taahhüt etmeleri bekleniyor.

Aile ve Gençlik Fonu, Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapmayı amaçlıyor. Fon, yönetim kurulu tarafından yönetilecek ve projelere göre fonun kullanımı artırılabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.