İzmir’de Korkutan Deprem! AFAD’tan İlk Açıklamalar
  • TR Haber
  • Gündem
  • İzmir’de Korkutan Deprem! AFAD’tan İlk Açıklamalar

İzmir’de Korkutan Deprem! AFAD’tan İlk Açıklamalar

ABONE OL
Ocak 27, 2024 09:34
İzmir’de Korkutan Deprem! AFAD’tan İlk Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde merkez üssü olan 5.1 büyüklüğündeki deprem, İzmir ve çevre illerde paniğe neden oldu. AFAD tarafından yapılan açıklamada ise “An itibarı ile olumsuz bir durum bulunmuyor, ekipler teyakkuz halinde” denildi.

Saat 08.19’da meydana gelen depremin merkez üssü İzmir’in Menderes ilçesi açıkları olarak belirlendi. Bu büyüklükteki deprem, çevre illerden de hissedildi ve büyük bir endişeye yol açtı.

AFAD Açıkladı

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kuşadası Körfezi’ndeki depremin derinliği 8,51 kilometre olarak ölçüldü. AFAD, bölgedeki durumla ilgili yaptığı açıklamada, an itibarı ile olumsuz bir durumun bulunmadığını, ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu bildirdi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında, “Oldukça hissedilebilir bir deprem. Büyük ihtimalle bu önemli bir deprem olmayabilir. Kuşadası Körfezi’nde önemli bir enerji boşalmıştı 2020’de, belki bu deprem onun artçısı bile olabilir. Eğer kara üzerinde olsaydı, belki farklı bir yorum olabilirdi. Büyük ihtimalle 2020 depremlerinin artçısı olabilir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.