ABD’de Teksas Gerilimi! 25 Eyaletten Destek Açıklaması
  • TR Haber
  • Dünya
  • ABD’de Teksas Gerilimi! 25 Eyaletten Destek Açıklaması

ABD’de Teksas Gerilimi! 25 Eyaletten Destek Açıklaması

ABD Anayasa Mahkemesi'nin kararına karşı çıkarak Meksika sınırında göçmenlerin geçişini engellemek için kurulan jiletli telleri koymaya devam edeceğini açıklayan Teksas Valisi Greg Abbott'a destek bildirisi yayımlayan 25 eyalet destek verdi.

ABONE OL
Ocak 27, 2024 09:42
ABD’de Teksas Gerilimi! 25 Eyaletten Destek Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL


ABD yönetimi ile Teksas eyaleti arasında sınır güvenliği konusunda ortaya çıkan gerilim dünya gündemine oturdu. Ancak, bölgeden gelen haberler, şu an için Teksas eyaletinde herhangi bir çatışma veya iç savaş durumu olmadığını bildiriyor. İddialar arasında “ABD’nin parçalanıyor” söylemleri dolaşırken, gerçek durum bölgedeki askeri hareketliliğin olmadığı yönünde.

ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas eyaletinde Meksika sınırına yerleştirilen jiletli telleri kesme yetkisi kararı aldı. Bu karara Teksas yönetiminin tepki gösterdiği ve sınırdaki güvenliğin sağlanması için bu kararın uygulanmasının olumsuz sonuçlara neden olabileceğini açıkladığı belirtiliyor.

Teksas Valisi Açıklamada:

“Vali Greg Abbott ve Texas Eyaleti ile birlikte, Meksika sınırındaki göçmen geçişini kontrol altına almak için jiletli telleri kullanma kararı aldık. Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen, sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan bu tedbirlerin devam etmesine karar verdik. Teksas’a ve Vali Abbott’a verdiğimiz destekle, ülkemizin güvenliğini koruma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Sınır güvenliğini sağlamak için her türlü aracı kullanmaya devam edeceğiz.”

25 Eyaletten Texas’a Destek

25 eyalet, ABD Başkanı Joe Biden ile Teksas eyaleti arasındaki sınır güvenliği geriliminde Teksas’a destek veren bir bildiri yayımladı. Bildiride, “Sınırın güvenliğini sağlamak için dikenli tel örgüler de dahil olmak üzere her türlü araç ve stratejiyi kullanma konusunda Vali arkadaşımız Greg Abbott ve Texas Eyaleti ile dayanışma içindeyiz” ifadelerine yer verildi. Ancak, bu destek bildirisiyle birlikte şu an için Teksas’ta askeri bir çatışmanın yaşanmadığı vurgulanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.