ABD’ye Ait Yük Gemisi Yemen Tarafından Füze ile Vuruldu
  • TR Haber
  • Dünya
  • ABD’ye Ait Yük Gemisi Yemen Tarafından Füze ile Vuruldu

ABD’ye Ait Yük Gemisi Yemen Tarafından Füze ile Vuruldu

Yemen'de, İran destekli Husilerin Kızıldeniz'deki ticaret gemilerine saldırması ve buna karşılık olarak ABD ile İngiltere'nin bölgede hava operasyonları düzenlemesiyle tansiyon yükseliyor. Son olayda, Aden Körfezi açıklarında ABD'ye ait Marshall Adaları bayraklı bir yük gemisi füze saldırısına maruz kaldı.

ABONE OL
Ocak 15, 2024 15:11
ABD’ye Ait Yük Gemisi Yemen Tarafından Füze ile Vuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yemen’de, İran destekli Husilerin Kızıldeniz’deki ticaret gemilerine saldırmasıyla birlikte, ABD ve İngiltere’nin bölgede hava operasyonları düzenlemesi, tansiyonun artmasına neden oluyor. Son olarak, Aden Körfezi açıklarında, ABD’ye ait Marshall Adaları bayraklı bir yük gemisi füze saldırısına maruz kaldı.

Yemen ve ABD Arasında ki Gerginlik

Yemen’in Aden Körfezi açıklarında füze saldırısına uğrayan ABD’ye ait Marshall Adaları bayraklı yük gemisi, bölgede yaşanan tansiyonun ortasında yer alıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, İran destekli Husiler Kızıldeniz’den geçerek İsrail limanlarına yönelik tehditlerde bulunmuştu.

Bu gelişmelerle birlikte, ABD ve İngiltere, Yemen’deki Husi hedeflerine karşı hava operasyonları düzenledi ve bölgede ticaret yollarının güvenliği için deniz gücü koalisyonu oluşturulması gündemde.

Kızıldeniz’de Neler Oluyor

Bölgedeki gerilim artarak devam ediyor. Son olayda, Yemen’in Aden Körfezi açıklarında ABD’ye ait Marshall Adaları bayraklı bir yük gemisi füze ile hedef alındı. İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki olarak, Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koydu ve bazılarına dron ve füzelerle saldırdı. ABD güçleri, Yemen’den atılan füzeleri ve kamikaze dronları etkisiz hale getirdi. Bu olayların ardından birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz seferlerini durdurdu. ABD, küresel deniz ticareti güvenliğini tehdit eden gerekçeyle, 18 Aralık’ta çok uluslu “deniz görev gücü” olan “Refah Muhafızı Operasyonu”nu oluşturdu. 31 Aralık’ta Husilere ait sürat tekneleri ABD helikopterleri tarafından ateş altına alındı. Husiler, 10 Ocak’ta İsrail’e destek oldukları gerekçesiyle ABD’ye ait bir gemiyi füze ve kamikaze dronlarla hedef aldıklarını bildirdi. BM Güvenlik Konseyi, 11 Ocak’ta ABD ve Japonya’nın sunduğu karar tasarısını kabul ederek Husilerin Kızıldeniz’deki saldırılarının sonlandırılmasını talep etti. Süveyş Kanalı, Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayarak küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12’sini sağlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.