İstanbul’da İlk Yerel Seçim Anketi! Oranlar Çok Yakın…
  • TR Haber
  • Gündem
  • İstanbul’da İlk Yerel Seçim Anketi! Oranlar Çok Yakın…

İstanbul’da İlk Yerel Seçim Anketi! Oranlar Çok Yakın…

İstanbul'daki yerel seçimlere dair yapılan son ankette, Metropoll Araştırma'nın elde ettiği verilere göre DEM Parti'nin aday çıkarması durumunda Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki farkın 3 puana kadar düştüğü görüldü. İYİ Parti'nin adayına destek vereceklerin oranı ise yüzde 2.9 olarak belirlendi.

ABONE OL
Ocak 29, 2024 20:56
İstanbul’da İlk Yerel Seçim Anketi! Oranlar Çok Yakın…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Metropoll Araştırma, İstanbul’da gerçekleştirdiği anketle dikkat çekici bir sonuca ulaştı. İnceleme, 4 adaylı senaryo üzerinden yürütüldü ve DEM Parti’nin aday çıkarması durumunda Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki farkın 3 puana kadar düştüğünü ortaya koydu. İYİ Parti’nin adayına destek verenlerin oranı ise yüzde 2.9 olarak belirlendi.

4 Adaylı Yarışma : AKP, CHP, İyi Parti ve DEM Adayları

Metropoll Araştırma, İstanbul’daki seçimlere dair önemli bir analiz yaptı. “Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusu üzerinden yapılan ankette, aday grupları şu şekilde sıralandı: Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, DEM Parti adayı ve İYİ Parti adayı.

Anketler Ne Söylüyor ?

Ankete katılanların yüzde 41.6’sı Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini ifade ederken, yüzde 38’i Murat Kurum’a destek vereceğini belirtti. DEM Parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 5.6, İYİ Parti adayına destek vereceklerin oranı ise yüzde 2.9 olarak kaydedildi. Katılımcıların yüzde 11.9’u ise ‘fikrim yok’ dedi.

Kurum : İlk Ankette Rakibimiz Bizden Öndeydi!

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında yaptırdıkları anketin sonuçlarını paylaşarak, “İlk başladığımızda rakibimiz bizden 1,5 puan öndeydi. Dün bir araştırma daha aldık ve ki sahada da bunu net bir şekilde gördüm, biz öne geçmiş durumdayız. Anketler bunu söylüyor. Tabii ki ittifaklar daha netleşmedi. Şu an öndeyiz ama rehavete kapılmayacağız.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.