Lütfü Savaş’tan adaylık açıklaması! İstifa edecek mi?
  • TR Haber
  • Politika
  • Lütfü Savaş’tan adaylık açıklaması! İstifa edecek mi?

Lütfü Savaş’tan adaylık açıklaması! İstifa edecek mi?

6 Şubat'ın yıl dönümünde gerçekleşen Hatay'daki anma töreninde istifa çağrılarına hedef olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, adaylıktan çekilmeyeceğini belirtti.

ABONE OL
Şubat 7, 2024 21:58
Lütfü Savaş’tan adaylık açıklaması! İstifa edecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat‘ın yıl dönümünde Hatay’daki anma töreninde istifa çağrılarına maruz kalan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı. Savaş, bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Bana karşı kumpas yapıldı. Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım” ifadelerini kullandı. Ayrıca, genel başkanıyla yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak, “Adaylığım devam ediyor ve biz kesin olarak kazanacağız” şeklinde konuştu.

Hatay’daki yerel seçimlerde CHP‘nin aday gösterdiği Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü törenlerinde vatandaşlardan tepki almıştı. Bu tepkilerin ardından CHP’nin adaylığını yeniden değerlendirebileceği belirtilmişti.

Savaş’ın açıklamalarına göre, Hatay’da oynanan oyunları ve sığınmacı işgali konusundaki duruşunu paylaşan Savaş, protestoların ardındaki kişileri tanıdıklarını ve bu kişilere yönelik olarak “Biz bunların kim olduğunu biliyoruz” dedi. Ayrıca, deprem bölgesindeki protestolara dair yaşanan olayları da değerlendiren Savaş, “Sayın Bakanımıza söz attılar” ifadesini kullanarak, olayların bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gerektiğini vurguladı.

Savaş: “Hatay Üzerinden Kirli Oyun Oynanıyor”

Lütfü Savaş, bugün düzenlediği basın toplantısında, Hatay’da oynanan oyunları eleştirerek, “Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Bana karşı kumpas yapıldı. Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım” dedi.

Adaylık Devam Ediyor ve Kesin Olarak Kazanacağız

Savaş, adaylığını sürdürdüğünü ve genel başkanıyla yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak, “Adaylığım devam ediyor ve biz kesin olarak kazanacağız. Dün genel başkanımız Özgür Özel ile görüştüm. Duruşu net. ‘Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız'” ifadelerini kullandı.

Protestolar ve Sığınmacı İşgali Konusundaki Duruşu

Savaş, deprem bölgesindeki protestoları değerlendirirken, “Hatay’da oynanmak istenen oyunları biliyoruz. Hatay’da sığınmacı işgaline karşı olacağımı herkesle paylaşmak istiyorum” diye konuştu. Ayrıca, protestolar sırasında yaşanan olaylara dair detayları paylaştı ve “Kim olduklarını, kimler tarafından yönetildiklerini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gökhan Zan’a Yönelik Eleştiriler

Savaş, protestoların ardında olduğunu iddia ettiği isimlerden Gökhan Zan’ı hedef alarak, “Onları harekete geçiren bir Gökhan Zan vardı. Bana karşı yapılan bir kumpas var nedenini bilmiyorum” dedi.

Lütfü Savaş Kimdir ?

Lütfü Savaş, Türk siyasetçi ve doktordur. Mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Son zamanlarda CHP’den yeniden aday olmasıyla gündeme gelmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır

  • Doğum Tarihi: 23 Mart 1965
  • Doğum Yeri: Yayladağı, Hatay
  • Eğitim: İlköğretimden liseye kadar eğitimini Antakya’da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde üniversite eğitimi aldı ve 1990 yılında mezun oldu.
  • Uzmanlık Eğitimi: İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nde tıp alanında uzmanlık eğitimini tamamladı.

Siyasi Kariyeri:

  • 2009 yerel seçimlerinde AKP bünyesinde Antakya İl Belediye Başkanı oldu.
  • 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Hatay’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.
  • 2019 yılında yeniden seçimleri kazanarak tekrar belediye başkanı oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.