CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu! Cemil Tugay Kimdir ?
  • TR Haber
  • Politika
  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu! Cemil Tugay Kimdir ?

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu! Cemil Tugay Kimdir ?

Yerel seçimler için aday belirlemeler hızla sürerken Cumhuriyet Halk Partisi düğüm gibi olan İzmir adayını belirledi. Son vakta kadar kulislerde Tunç Soyer ismi dolaşmaya devam ederken CHP son anda sürpriz yaptı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oldu!

ABONE OL
Ocak 29, 2024 20:56
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu! Cemil Tugay Kimdir ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleyerek Cemil Tugay’ı tercih etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan ve halihazırda Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Cemil Tugay ile genel merkezde bir araya gelerek detaylı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Özgür Özel, Cemil Tugay’a “İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığınızı uygun gördük.” şeklinde onay verdi.

CHP Parti Meclisi, MYK toplantısı sonrasında Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını onaylayarak resmiyet kazandırdı. Bu tercih, CHP’nin İzmir’de gerçekleşecek olan yerel seçimlere ilişkin stratejisini belirleme sürecinde önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

CHP İzmir Adayı Cemil Tugay Kimdir?

Cemil Tugay, tıp alanında uzmanlığa sahip olmasının yanı sıra ABD, Cleveland Clinic’te yaptığı araştırmalarla uluslararası deneyime sahiptir. Belediyecilik kariyerine 2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlikle başlayan Tugay, bir süre sonra belediye başkanlığı görevini üstlenmiş ve Karşıyaka’da önemli projelere imza atmıştır.

Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak 1967 yılında Van’da dünyaya gelen Tugay, İzmir İnönü Lisesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. İngilizce ve Fransızca bilen Cemil Tugay, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu kararla birlikte, CHP İzmir’de seçim sürecine Cemil Tugay liderliğinde girecek ve yerel yönetimdeki deneyimiyle dikkat çeken bir ismi büyükşehir belediye başkanlığı için aday göstermiş olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.