Kanada, Türkiye’ye Uyguladığı Silah Ambargosunu Kaldırdı
  • TR Haber
  • Dünya
  • Kanada, Türkiye’ye Uyguladığı Silah Ambargosunu Kaldırdı

Kanada, Türkiye’ye Uyguladığı Silah Ambargosunu Kaldırdı

ABONE OL
Ocak 29, 2024 22:53
Kanada, Türkiye’ye Uyguladığı Silah Ambargosunu Kaldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kanada hükümeti, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yönelik savunma sanayi ürünleri ihracatına ilişkin uygulanan sınırlamaların artık yürürlükte olmadığını bildirdi. 16 Nisan 2020’de başlatılan ve Türkiye’ye savunma sanayi ürünlerinin ihraç edilmesine yönelik belli kalemlerin reddedilmesine yönelik politikanın sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, bu tarihten itibaren muhtemel ret politikasının artık geçerli olmadığı ifade edilirken, Türkiye’ye yapılacak ihracat ve komisyonculuk izni başvurularının Kanada’nın risk değerlendirme çerçevesinde vaka bazında inceleneceği vurgulandı.

Savunma sanayi ürünleri kapsamında, mühimmat listesi de dahil olmak üzere ihracat izni başvurularının yapılabileceği belirtilirken, uluslararası standart ifadeler ve güvence isteme şartlarına da değinildi. Kanada’nın, Türkiye’nin Azerbaycan’a destek verdiği İkinci Dağlık Karabağ Savaşı’ndan sonra başlattığı silah ambargosu, bu açıklama ile resmi olarak kaldırılmış oldu.

Daha önceki ambargo, Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında yer almasının ardından Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarına yönelik başlamış ve Türkiye’ye uygulanan silah ambargosu büyük bir ticari zarara neden olmuştu. Bu son açıklama ile ilişkilerde bir yumuşama ve ticaretin yeniden canlanması beklenmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.