Antalya Sahillerinde Neler Oluyor? Son 5 Günde 6.Ceset

Antalya Sahillerinde Neler Oluyor? Son 5 Günde 6.Ceset

Antalya sahillerinde cesetler bulunmaya devam ediyor. Bugün Aksu ilçesinde kıyıya vurmuş halde bulunan cesetle Antalya'nın Alanya, Manavgat Serik ve Aksu ilçesinde toplam 6 ceset bulunmuş oldu.

ABONE OL
Ocak 21, 2024 16:07
Antalya Sahillerinde Neler Oluyor? Son 5 Günde 6.Ceset
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’nın Aksu İlçesi’nde bulunan 5 yıldızlı otelin sahilinde, son günlerde kıyıya vuran ceset sayısını 6’ya yükselten bir erkek cesedi bulundu. Bu olay, Antalya sahillerinde son 5 günde bulunan ceset sayısını artırdı. İncelenen bulgular, cesetlerin bir kaçak göçmen teknesinin batması sonucu kıyıya vurmuş olabileceği ihtimalini güçlendirmekte.

Olay, Aksu Mahallesi Kemerağzı Mahallesi’nde turizm beldesi Kundu Acısu Deresi suyunun sahile karıştığı bölgede saat 10.00 sularında meydana geldi. Deniz Güneş adındaki vatandaş, babası Abdülaziz Güneş ile sahile balık tutmaya gelmişti. Deniz Güneş, sahil boyunca dolaşırken birden karşılaştığı cesedi görünce hemen babasına haber verdi. Abdülaziz Güneş, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım istedi.

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda cesedin bir erkeğe ait olduğunu belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri, yakındaki bir otelden getirilen plaj havlusuyla cesedi örttü. Cansız beden, ekiplerin detaylı incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Çarşamba günü Antalya’nın Alanya ve Manavgat sahillerinde bulunan 1 çocuk ve 1 yetişkin cesedin ardından dün Manavgat’ta 2, Serik’te 1 ceset daha bulunmuştu. Serik’teki kadın cesedinin, 13 gün önce Antalya’da kaybolan Merve Şevval Elmas’a (18) ait olabileceği ihtimali üzerine ailesi, DNA örneği alınması için Antalya’ya geldi.

Valilikten Açıklama

“Basın yayın organlarında yer alan ve Antalya kıyılarında bulunan cansız bedenlerle ilgili olay yeri inceleme ekiplerince yapılan incelemeler neticesinde; Kıyıya vuran 6 cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E.’ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Nihai sonuç adli tıp incelemesi sonucu ortaya çıkacaktır. Diğer 5 cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlenmiştir.

Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 11 Aralık 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu bildirilmiştir. Son 1 haftalık meteorolojik kayıtlar incelendiğinde, hakim rüzgarın Güney ve dalganın Güney Doğu yönünden geldiği tespit edilmiş olup, muhtemel teknenin batması sonucunda bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgar ve dalga sebebiyle ilimizin kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir.

2023-2024 yıllarında Antalya ilinde herhangi bir düzensiz göçmen grubuna ilişkin intikal etmiş bir kaza/olay veya kayıp bildirimi bulunmamaktadır. Denizlerimizde ve kıyılarımızda meydana gelen şüpheli ölüm olaylarına ilişkin kolluk birimlerimiz ve Cumhuriyet Savcılıklarımızla koordineli bir şekilde çalışmalara devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.