Fransa Başbakanı İstifa Etti

Fransa Başbakanı İstifa Etti

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, kısa bir süre önce istifa etti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya üzerinden Borne'a teşekkür etti ve halefinin kim olacağını açıklamadı. Potansiyel adaylar arasında Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve Savunma Bakanı Sebastien Lecornu bulunuyor.

ABONE OL
Ocak 8, 2024 21:04
Fransa Başbakanı İstifa Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti. 2 yıldan kısa bir süre görevde bulunan Borne’un istifasını kabul eden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından Borne’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Borne’un yerine geçebilecek potansiyel adaylar arasında 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu gösteriliyor.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, istifasını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sundu. Macron, Borne’un istifasını kabul etti. Mayıs 2022’den bu yana görevde olan 62 yaşındaki Borne’un istifası, Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından duyuruldu. Macron, Borne’a yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür etti, ancak Borne’un yerine kimin geçeceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Başbakanlık için potansiyel adaylar arasında 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.