Okullar bugün yarıyıl tatiline giriyor! İkinci dönem ne zaman başlayacak?
  • TR Haber
  • Eğitim
  • Okullar bugün yarıyıl tatiline giriyor! İkinci dönem ne zaman başlayacak?

Okullar bugün yarıyıl tatiline giriyor! İkinci dönem ne zaman başlayacak?

Okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda bugün ilk dönem bitiyor. 15 günlük yarıyıl tatiline girecek olan okullarda öğrencileri ikinci yarıyılda LGS ve YGS sınavları başlıyor.

ABONE OL
Ocak 19, 2024 06:26
Okullar bugün yarıyıl tatiline giriyor! İkinci dönem ne zaman başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün itibariyle, 19 milyondan fazla öğrenci karnelerini alarak iki haftalık yarıyıl tatiline girecek. Dinlenmek ve eğlenmek için bir ara dönem başlıyor.

İkinci Dönem 5 Şubat Pazartesi Günü Başlıyor

Öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra 5 Şubat Pazartesi günü ikinci döneme başlayacak. Dersler ve öğrenciler için yeni bir başlangıç olacak.

İkinci Dönemin Ara Tatili 5 Nisan’da

İkinci dönemdeki öğrenciler, 5 Nisan Cuma gününe kadar derslere devam edecek ve ardından iki haftalık ara tatiline girecek. 15 Nisan’da ise ikinci döneme kaldığı yerden devam edecek.

Liselere Geçiş Sınavları ve YKS Tarihleri Belirlendi

İkinci dönemin sonunda, 8. ve 12. sınıflar Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavla karşılaşacak. Bu sınav 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Eğitim Öğretim Yılı 14 Haziran’da Sona Erecek

2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Bu tarihe kadar öğrenciler, sınavlara hazırlanacak ve bir yıl boyunca edindikleri bilgileri değerlendirecekler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.