Tesla, Park ve Fren Işıklarındaki Sorunlar Nedeniyle Geri Çağırma Kararı Aldı
  • TR Haber
  • Otomobil
  • Tesla, Park ve Fren Işıklarındaki Sorunlar Nedeniyle Geri Çağırma Kararı Aldı

Tesla, Park ve Fren Işıklarındaki Sorunlar Nedeniyle Geri Çağırma Kararı Aldı

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bazı modellerindeki park ve fren ışıklarındaki sorunlar sebebiyle ABD'de 2.2 milyon aracını geri çağıracak.

ABONE OL
Şubat 2, 2024 19:35
Tesla, Park ve Fren Işıklarındaki Sorunlar Nedeniyle Geri Çağırma Kararı Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bazı modellerindeki park ve fren ışıklarındaki sorunlar sebebiyle ABD’de 2.2 milyon aracını geri çağıracak.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, Tesla’nın satışa sunduğu araçlardaki gösterge panelindeki bazı uyarı ışıklarının boyutunun çok küçük olması nedeniyle geri çağırma kararı alındı. Sorunun çözümü için Tesla, servislerde bir yazılım güncellemesi yapacak.

Geri çağrılan araçlar arasında 2012 – 2023 arası üretilen Model S, 2016 – 2023 arası Model X, 2017 – 2023 arası Model 3, 2019 – 2024 arası Model Y ve 2024 Cybertruck modelleri bulunuyor.

Uyarı ışıklarının federal güvenlik standartlarından daha küçük yazı tipi boyutuna sahip olduğu belirtilerek, bu durumun kritik güvenlik bilgilerinin okunmasını zorlaştırabileceği ve kaza riskini artırabileceği ifade edildi. Bu gelişme sonrasında Tesla hisseleri yüzde 1,3 oranında düşüş yaşadı.

Çin’de de 1.6 Milyon Araç Geri Çağrılıyor

Ayrıca Tesla, Çin’e ihraç edilen 1,6 milyondan fazla Model S, X, 3 ve Y elektrikli aracı, direksiyon ve kapı mandalı kontrollerindeki sorunlar nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Çin’in Piyasa Düzenleme İdaresi’nin duyurusuna göre, Tesla, Pekin ve Şanghay’daki servislerinde güncellemeler yaparak sorunları çözecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.