9 Bin Yeni Personel Alımı TBMM’den geçti.

9 Bin Yeni Personel Alımı TBMM’den geçti.

Sağlıkla ilgili konularda yeni düzenlemeler öngören Kanun Teklifi, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülerek kabul edildi. Ayrıca sözleşmeli personel alımının sayısı 27 binden 36 bine çıkarıldı.

ABONE OL
Şubat 8, 2024 21:16
9 Bin Yeni Personel Alımı TBMM’den geçti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Sağlık alanında çalışanlar ve hastalar için sevindirici haber! AK Parti’nin sunduğu ve Meclis Sağlık Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifi ile sağlık sektöründe önemli düzenlemelere gidiliyor.

Sözleşmeli Personel Sayısında Artış:

Teklifin en önemli maddelerinden biri, 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alımı. Bu sayede sağlık alanında çalışan personel sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak.

Sağlık alanında sözleşmeli pozisyon sayısını 27 binden 36 bine çıkarılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Bu durum, 4924 sayılı Kanun uyarınca istihdam edilecek sözleşmeli personeli kapsıyor. Kadrolu olarak çalışan hekimlerin, daha iyi ücret için sözleşmeli statüye geçiş yapması olarak ifade edilebilir.

Yan Dal Hizmeti Özendirilecek:

Yan dal uzmanlığı yapan sağlık personeline verilecek ek ödemede artış yapılacak. Bu sayede yan dal uzmanlığına teşvik sağlanacak.

Eczanelere Eczacı Teftişi:

Eczanelere yönelik teftişlere eczacılar da dahil edilecek. Böylece teftişlerin daha etkin ve adil olması sağlanacak.

Ebelerin Görev Tanımı Genişletildi:

Ebelerin görev tanımları yeniden düzenlenerek gebelik testi, gebelik takibi ve normal doğum sırasında küçük cerrahi müdahaleleri yapabilmeleri imkanı sağlanacak.

İlaç Ruhsatlandırma Süreci Hızlandırılacak:

Teklifle ilaçların ruhsatlandırma süreçleri de hızlandırılacak. Bu sayede hastalar yeni ilaçlara daha hızlı erişebilecek.

Diş Hekimlerine Diş Tabibi İstihdam İmkanı:

Diş hekimlerinin ağız ve diş sağlığı muayenelerinde çalıştırmak üzere bir hekimle sınırlı olacak şekilde diş tabibi istihdam edebilmelerine imkan sağlanacak.

Bu düzenlemelerin sağlık sektörüne birçok faydası olacak:

  • Sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşacak.
  • Sağlık çalışanlarının motivasyonu artacak.
  • Hastaların memnuniyeti artacak.
  • Sağlık sektöründe daha fazla istihdam imkanı oluşacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.