Aile ve Gençlik Fonu Evlilik Kredisi Başvuru Şartları ve Tarihleri Neler ?
  • TR Haber
  • Güncel
  • Aile ve Gençlik Fonu Evlilik Kredisi Başvuru Şartları ve Tarihleri Neler ?

Aile ve Gençlik Fonu Evlilik Kredisi Başvuru Şartları ve Tarihleri Neler ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağını müjdeledi. Pilot uygulama olarak deprem bölgesinde hayata geçirilecek olan fon, depremzedelere evlilik ve proje desteği sağlayacak.

ABONE OL
Şubat 9, 2024 20:43
Aile ve Gençlik Fonu Evlilik Kredisi Başvuru Şartları ve Tarihleri Neler ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu‘na başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınacağını açıkladı. Fon, pilot olarak deprem bölgesinde uygulanacak ve deprem bölgesi için şartlar esnetilecek.

Fon kapsamında yeni evlenecek gençlere verilen en büyük desteklerden biri faizsiz kredi imkanı sunması. Çiftlere verilecek krediyle 48 ay vadeli ve 2 yılı geri ödemesiz olacak. Sunulan şartlara göre yeni evlenecek olan çiftlere 150 bin TL’ye kadar kredi verilecek. Böylece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evlilik hayallerine ve projelere destek vereceği açıklandı!

Evlilik Kredisi Başvuru Şartları Neler ?

Aile ve Gençlik Fonu‘na başvuru şartları 15 Şubat tarihinde belli olacak. Fakat önceden yapılan açıklamalarda bakanlığın evlilik öncesi ve sonrası sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek olduğu biliniyor.

Evlilik kredisine başvurular “aile.gov.tr” internet sitesinden yapılabilecek. Yalnız başvuruların başlaması için 15 Şubat’ta ki açıklamayı beklemeniz gerekmektedir. Fon, Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle finanse edilecek.

Bakan Göktaş’ın açıklamasının tamamı şu şekilde;

“Cumhurbaşkanı’mızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destekle aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz.”

“Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.