DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
AK Parti’den Emekli Maaşlarında Orantısal Artış

AK Parti’den Emekli Maaşlarında Orantısal Artış

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşlarına ilişkin olarak "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" dedi.

ABONE OL
Ocak 10, 2024 23:27
AK Parti’den Emekli Maaşlarında Orantısal Artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye yapılacak ek zamla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güler, “Yasal düzenleme ocak ayının 3. haftasında Meclis’in gündemine gelecek. Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek. Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra kanun teklifimize koyarız; üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz.” dedi.

Asgari ücret zammının ardından memur ve memur emeklisine yüzde 50 zam yapılmıştı. İşçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı ise yüzde 37,5’te kalmıştı. Güler, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ilave zamla ilgili, “Yasal düzenleme ocak ayının 3. haftasında Meclis’in gündemine gelecek. Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek. Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor.” şeklinde konuştu. Güler, düzenlemenin önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirileceğini, ardından kanun teklifine konulacağını ve üçüncü haftada netleştirileceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.