Alçak Saldırının Detayları Belli Oluyor! Metina Bölgesinde Hain Pusu
  • TR Haber
  • Gündem
  • Alçak Saldırının Detayları Belli Oluyor! Metina Bölgesinde Hain Pusu

Alçak Saldırının Detayları Belli Oluyor! Metina Bölgesinde Hain Pusu

ABONE OL
Ocak 12, 2024 23:33
Alçak Saldırının Detayları Belli Oluyor! Metina Bölgesinde Hain Pusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Irak’taki çatışmaya dair ilk bilgiler, teröristlerin zor hava koşullarını değerlendirerek geçici üs bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırıya işaret ediyor. Hain saldırının nasıl gerçekleştiğine dair detaylar şu şekilde:

Teröristlerin hedef aldığı üs bölgesi, Irak’ın Kuzeyinde Metina bölgesinde Kırklareli 41. Komando Tugayı tarafından kurulan Tepe Üs bölgesine sızma girişmi sonucu gerçekleştiği belirtiliyor.

Geçici üs bölgesine ulaşmak için teröristler, mevcut ağır kar ve tipi koşullarını fırsat olarak kullanarak sızma girişiminde bulundular. Ancak, durumu fark eden timler hemen karşılık vererek teröristlere ağır kayıplar yaşattı.

Teröristler ağır silahlarla gerçekleştirdikleri saldırıda birliklere ilk ateşi açarken, çatışmanın ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. İlk belirlemelere göre, 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak’ın karşısında Sinat ve Haftanin, Hakkari’nin karşısında da Zap ve Hakurk kampları hedef alındı. Avaşin, Basyan ve Metina kampları da operasyon kapsamında önemli ölçüde imha edildi. En zor bölgeler arasında sayılan Zap da ağır kış koşullarına rağmen kıskaç altında tutuluyordu.

Komandolar operasyonlarını sürdürürken F-16’lar da bölgedeki terör noktalarını vurmaya başladı.

MSB’den Açıklamalar

Bakanlık İlk Yaptığı Açıklamada 5 askerimizin şehit, 3’ü ağır olmak üzere 8 askerimizin yaralı olduğu bilgisi verildi

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

Ardından Yapılan Açıklamayla Bir Askerimizin Kurtarılamayarak Şehit Sayısının 6’ya Çıktığı Bildirildi!

“Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

MSB Gecenin İlerleyen Saatlerinde Yaptığı Açıklamalarla Şehit Sayısının 9’a Çıktığını Belirtti.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan iki silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı sekize yükselmiştir.

Bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 15’e yükselmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Son Açıklama

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir.

Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.