Ali Yerlikaya Göçmen Operasyonları ile İlgili Açıklamalarda Bulundu
  • TR Haber
  • Gündem
  • Ali Yerlikaya Göçmen Operasyonları ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Ali Yerlikaya Göçmen Operasyonları ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Bakan Ali Yerlikaya; 2024 yılının başından beri yapılan operasyonlarda 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü; 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığı belirtildi.

ABONE OL
Ocak 8, 2024 06:15
Ali Yerlikaya Göçmen Operasyonları ile İlgili Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılının ilk 4 gününde 27 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında sürdürülen Kalkan-7 operasyonlarının detaylarını sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Yerlikaya, insan tacirlerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı. Operasyonlar, 27 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Ali Yerlikaya’nın Açıklaması Şu Şekilde

2024 yılının ilk 4 gününde 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen Kalkan-7 operasyonlarında 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı.

Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 27 ilde jandarmamız, polisimiz ve Sahil Güvenliğimiz tarafından 57 ayrı yere yapılan operasyonlarda:

– 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.
– Bunlardan 6’sı tutuklandı.
– 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin adli işlemleri devam ediyor.

Operasyonları düzenleyen jandarmamızı, polisimizi, Sahil Güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın uzman personelini tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.

Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.