DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
Asgari Ücret Desteği ile İlgili Yasa Pazartesi günü Meclise Sunulacak
  • TR Haber
  • Ekonomi
  • Asgari Ücret Desteği ile İlgili Yasa Pazartesi günü Meclise Sunulacak

Asgari Ücret Desteği ile İlgili Yasa Pazartesi günü Meclise Sunulacak

ABONE OL
Ocak 13, 2024 21:37
Asgari Ücret Desteği ile İlgili Yasa Pazartesi günü Meclise Sunulacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Asgari ücret desteğinin 500 liradan 700 liraya yükseltilmesini içeren kanun teklifi, 15 Ocak Pazartesi günü TBMM Başkanlığına sunulacak. AK Parti milletvekilleri, asgari ücret desteğini artırmak amacıyla yapılması gereken yasal düzenlemeleri tamamladı. Kanun teklifine göre, asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılacak. Ayrıca, kısa çalışma ödeneğine ilişkin düzenleme de teklif kapsamında yer alacak. Pazartesi günü sunulacak olan teklif, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek, komisyon sürecinin ardından TBMM Genel Kuruluna sevk edilecek.

Ayrıca, SSK ve Bağkur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenleme, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde kararlaştırılmasının ardından komisyon sürecinde teklife eklenmesi bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, SSK ve Bağkur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasına ilişkin, “Bakanlığımız çalışıyor. Bir ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.