Büyükçekmece Belediyesi’nde Rüşvet Operasyonu: 22 Gözaltı
  • TR Haber
  • Gündem
  • Büyükçekmece Belediyesi’nde Rüşvet Operasyonu: 22 Gözaltı

Büyükçekmece Belediyesi’nde Rüşvet Operasyonu: 22 Gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Belediyesi’de rüşvet iddiaları üzerine rüşvet operasyonu gerçekleştirdi.

ABONE OL
Ocak 18, 2024 17:04
Büyükçekmece Belediyesi’nde Rüşvet Operasyonu: 22 Gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Büyükçekmece Belediyesi imarla ilgili rüşvet iddialarına yönelik operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarıyla ilgili çalışmalar başlatıldı.

Usulsüz İnşaatlar ve Sahte Raporlar Ortaya Çıktı

Operasyonun detaylarında, bir inşaat firmasının, ilçede yapılması planlanan 140 lüks villanın temellerinin kazılmadan, zorunlu fore kazıkları çakılmadan ve sismik kontrollerin yapılmadan gerçekleştirildiği tespit edildi. Sahte raporlarla denetim yapılmayan villalara, üniversite öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi heyeti ve 2 ayrı keşif raporu ile belediye görevlilerince ruhsat verildiği belirlendi.

Eş Zamanlı Operasyon ve Gözaltılar

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, şüphelilerin kimlik ve adresleri belirlenerek, eş zamanlı operasyon düzenlendi. Büyükçekmece Belediyesinde imardan sorumlu Başkan Yardımcısı N.S. ve İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç. dahil olmak üzere 22 şüpheli gözaltına alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.