CHP Belediye Başkan Adayları Belli Oluyor! Erdal Beşikcioğlu Aday Oldu Mu ?
  • TR Haber
  • Gündem
  • CHP Belediye Başkan Adayları Belli Oluyor! Erdal Beşikcioğlu Aday Oldu Mu ?

CHP Belediye Başkan Adayları Belli Oluyor! Erdal Beşikcioğlu Aday Oldu Mu ?

CHP, 31 Mart 2024'teki yerel seçimler için 242 seçim çevresinde daha belediye başkanı adaylarını belirledi. Aydın, Hatay, Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye başkanları ile devam kararı alındı. Ayrıca, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

ABONE OL
Ocak 10, 2024 23:17
CHP Belediye Başkan Adayları Belli Oluyor! Erdal Beşikcioğlu Aday Oldu Mu ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısı, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirildi. Her iki toplantının da ana gündemi 31 Mart yerel seçimleri olarak belirlendi. Toplantıda, yaklaşık 242 seçim çevresindeki belediye başkan adayları oylamaya sunuldu.

Her iki kurulda yapılan oylama sonrasında Hatay’da mevcut başkan Lütfü Savaş, Aydın’da mevcut başkan Özlem Çerçioğlu, Adana’da mevcut başkan Zeydan Karalar ve Mersin’de mevcut Başkan Vahap Seçer, yeniden belediye başkan adayı olarak gösterildi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısı, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapıldı. Toplantının odak noktası olan 31 Mart 2024 yerel seçimleri için 242 seçim çevresindeki belediye başkan adayları belirlendi. Toplantı sonucunda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski milletvekili Candan Yüceer, Afyonkarahisar Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Burcu Köksal aday olarak gösterildi.

Öte yandan, Eskişehir’de yaşanan sürpriz gelişmeyle, 25 yıldır Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yılmaz Büyükerşen’in adaylıktan çekildiği ve yerine Ayşe Ünlüce’nin CHP’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu belirtildi.

CHP’de Karar Verilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : Zeydan Karalar
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : Özlem Çerçioğlu
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : Ayşe Ünlüce
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : Lütfü Savaş
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : Candan Yüceer
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : Vahap Seçer

Belirlenen CHP Belediye Başkan Adayları

Diğer belirlenen il belediye başkan adayları şu şekilde:

Artvin: Bilgehan Erdem
Bilecik: Melek Mızrak Subaşı
Çankırı: İlhan Tekin
Giresun: Fuat Köse
Kırklareli: Mehmet Siyam Kesimoğlu
Kilis: Hakan Bilecan
Niğde: Hulusi Özen
Osmaniye: Serkan Karayiğit
Sinop: Mehmet Gürbüz
Tunceli: Ali Mustafa Çelik
Uşak: Özkan Yalım
Yalova: Mehmet Gürel
Yozgat: Özkan Şengül
Zonguldak: Tahsin Erdem

CHP Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu Oldu!

Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut Belediye Başkan adaylığı PM kararıyla onaylanırken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adaylığı önümüzdeki hafta PM toplantısında değerlendirilecek.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığının PM kararıyla uygun görüldüğünü ve herhangi bir kriz olmadığını belirtti. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adaylığının önümüzdeki hafta PM toplantısında değerlendirileceğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.