Fenerbahçe 1-1 Samsunspor Maç Özeti, Goller ve Maçtan Öne Çıkanlar
  • TR Haber
  • Spor
  • Fenerbahçe 1-1 Samsunspor Maç Özeti, Goller ve Maçtan Öne Çıkanlar

Fenerbahçe 1-1 Samsunspor Maç Özeti, Goller ve Maçtan Öne Çıkanlar

Fenerbahçe haftalar sonra puan kaybetti. Kendi evinde karadeniz temsilcisi Yılport Samsunspor’u konul eden sarı-lacivertliler kendi evinde İrfan Can Kahveci ve Emre Kılınç’ın karşılıklı golleriyle 1-1 beraber kaldı.

ABONE OL
Ocak 21, 2024 15:10
Fenerbahçe 1-1 Samsunspor Maç Özeti, Goller ve Maçtan Öne Çıkanlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında lider Fenerbahçe, evinde Samsunspor’u konuk ediyor. İrfan Can Kahveci’nin 12. dakikada attığı golle Fenerbahçe, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Ancak 62. dakikada Emre Kılınç’ın attığı golle Samsunspor durumu 1-1’e getirdi.

Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci’nin erken dakikalarda kaydettiği golle öne geçerek maça hızlı bir başlangıç yaptı. İlk yarıda üstün bir performans sergileyen sarı lacivertli ekip, devreyi 1-0’lık skorla kapattı.

Samsunspor ise ikinci yarıda etkili bir oyun ortaya koyarak 62. dakikada Emre Kılınç’ın attığı golle beraberliği sağladı. Maçın geri kalan bölümünde her iki takım da üstünlük sağlama adına çaba gösterdi.

Sonuç olarak, Fenerbahçe ile Samsunspor arasındaki mücadele 1-1 berabere tamamlandı. Lider Fenerbahçe, evindeki puan kaybını telafi etmeye çalışırken, Samsunspor ise deplasmandan önemli bir puanla ayrıldı.

Fenerbahçe, liderliğini sürdürerek puanını 54’e çıkardı ve hafta içi mesaisinde Başakşehir deplasmanına gidecek. Yılport Samsunspor puanını 22’ye çıkardı.

Fenerbahçe 1-1 Samsunspor Maç Özeti ve Golleri İzle – TIKLA

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

7. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Mert Müldür’ün sağdan ortasında Tadic’in altıpasın içinden yaptığı kafa vuruşunda top direğin yanından az farkla auta çıktı.

10. dakikada İrfan Can Kahveci’nin havadan pasında savunmanın arkasına hareketlenen Dzeko, meşin yuvarlağı kafayla önüne indirdikten sonra ceza sahasında dönerek vuruşunu yaptı. Kaleci Okan Kocuk gole izin vermedi.

12. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Orta sahada Fred’in başlattığı atakta sağ kanatta hareketlenen Szymanski, meşin yuvarlağı ceza yayındaki Tadic ile buluşturdu. Sırp oyuncunun bekletmeden pasında kaleci Okan Kocuk ile karşı karşıya kalan İrfan Can Kahveci, altıpasın sağından yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

35. dakikada Tadic’in orta saha ile ceza yayı arasından şık ara pasında topla buluşan Dzeko’nun ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Okan Kocuk’tan döndü.

52. dakikada Yılport Samsunspor’da Taylan Antalyalı’nın vuruşunda kaleci Livakovic gole izin vermedi. 

56. dakikada Fenerbahçe Edin Dzeko ile ikinci gole çok yaklaştı. 

62. dakika Yılport Samsunspor, Emre Kılınç’ın golüyle 1-1’lk eşitliği yakaladı. 

70. dakikada Fenerbahçe, Michy Batshuayi ile gole yaklaştı.

90+4’te Yılport Samsunspor ikinci gole yaklaştı. 

Fred’in Sakatlığı ve Krunic’in İlk Süper Lig Performansı

Yeni transfer Rade Krunic, Süper Lig’deki ilk maçına Fred’in sakatlığı sonucunda 87. dakikada oyuna girerek başladı. Krunic, daha önce Ziraat Türkiye Kupası’nda Adanaspor karşılaşmasında da ilk 11’de forma giymişti.

Teknik Direktör İsmail Kartal’dan Geniş Rotasyon Kararı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Yılport Samsunspor’u konuk ederken, teknik direktör İsmail Kartal, Adanaspor maçının ilk 11’inden sadece 3 oyuncuya yine şans verdi. Mert Müldür, Leonardo Bonucci ve Jayden Oosterwolde, kadroda yer bulan isimler oldu.

Kartal’ın Tercihleri ve Maç Kadrosu Detayları

Kartal, kalede Dominik Livakovic’e görev verirken, savunma hattını Mert Müldür, Leonardo Bonucci, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu’ndan oluşturdu. Orta sahada İsmail Yüksek ile Fred Rodrigues görev alırken, kanatlarda İrfan Can Kahveci ve Dusan Tadic forma giydi. İleri uçta Edin Dzeko, arkasında ise Sebastian Szymanski yer aldı.

Geniş Rotasyonun Ardında İsmail Kartal’ın Stratejisi

Deneyimli teknik adam İsmail Kartal, Adanaspor maçında ilk 11’de görev alan birçok oyuncuya dinlenme fırsatı verirken, geniş rotasyonuyla kadrosunu canlı tutarak liderlik mücadelesine odaklandı.

Yedek Oyuncuların Beklentisi ve Kartal’ın Çözüm Arayışı

Fenerbahçe’de Adanaspor maçında ilk 11’de görev alan İrfan Can Eğribayat, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Lincoln Henrique, Mert Hakan Yandaş, Emre Mor, Joshua King ile Michy Batshuayi’nin yanı sıra Serdar Aziz ve Cengiz Ünder, yedek soyunarak sahaya giriş fırsatını bekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.