Afrika Uluslar Kupasında Kazanan Fildişi Sahili
  • TR Haber
  • Spor
  • Afrika Uluslar Kupasında Kazanan Fildişi Sahili

Afrika Uluslar Kupasında Kazanan Fildişi Sahili

Fildişi Sahili, ev sahibi olduğu Afrika Uluslar Kupası'nda finalde Nijerya'yı 2-1 yenerek unutulmaz bir zafere imza attı. Gruplardan en iyi üçüncü olarak çıkan Fildişi Sahili, final yoluna kadar ilerledi ve kupayı kazanmayı başardı!

ABONE OL
Şubat 11, 2024 22:58
Afrika Uluslar Kupasında Kazanan Fildişi Sahili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nın finalinde Nijerya ile ev sahibi Fildişi Sahili karşı karşıya geldi. Abidjan kentindeki Alassane Ouattara Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısını Nijerya, William Troost-Ekong’un attığı golle 1-0 önde tamamladı. Ancak Fildişi Sahili, Franck Kessie’nin 62. dakikada attığı golle beraberliği sağladı ve 81. dakikada Sebastien Haller’in golüyle mücadeleyi 2-1 kazanarak şampiyon oldu.

Turnuvaya A Grubu‘nda başlayan Fildişi Sahili, ilk maçında Gine Bissau’yu 2-0 yenmesine rağmen Nijerya ve Ekvator Ginesi‘ne yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. En iyi üçüncü takımlardan biri olarak gruptan çıkmayı başaran Fildişi Sahili kötü gidişatın ardından Fransız teknik direktör Jean-Louis Gasset ile yollarını ayırdı.

Kritik Karar ve Mucizevi Yolculuk

Gasset‘in yerine gelen teknik heyetle Fildişi Sahili adeta yeniden doğdu. Son 16 turunda Senegal’i penaltılarda, çeyrek finalde Mali’yi uzatmalarda ve yarı finalde de Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ni 1-0 yenerek finale yükseldi.

Finalde namağlup Nijerya ile karşılaşan Fildişi Sahili, ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Ancak ikinci yarıda Franck Kessie ve Sebastien Haller‘in golleri ile maçı 2-1 kazandı ve kupayı evine götürdü.

Fildişi Sahili’nin üçüncü Afrika Kupası zaferi, 1992 ve 2015 yıllarından sonra geldi. Bu zaferle birlikte Fildişi Sahili, turnuvayı en çok kazanan üçüncü ülke oldu.

Maçta Gaziantep FK forması giyen Max Gradel ile Galatasaray’a transfer olan Serge Aurier ilk 11’de sahaya çıkarken, Trabzonsporlu Nicolas Pepe ise yedek bekledi. Nijerya’da ise Fenerbahçe’den transfer olan Bright Osayi-Samuel, Trabzonsporlu Paul Onuachu, Kasımpaşa’dan Kenneth Omeruo ve Sivassporlu Ahmed Musa forma şansı bulamadı.

Fildişi Sahili’nin bu zaferi, Afrika futbolunun heyecanını ve sürprizlerle dolu doğasını bir kez daha gözler önüne serdi. Kötü bir başlangıçtan sonra mucizevi bir dönüşe imza atan Fildişi Sahili, Afrika futboluna unutulmaz bir hikaye armağan etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.