Marmara Denizi’nde Kargo Gemisi Batışı: 6 Mürettebat Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı
  • TR Haber
  • Gündem
  • Marmara Denizi’nde Kargo Gemisi Batışı: 6 Mürettebat Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı

Marmara Denizi’nde Kargo Gemisi Batışı: 6 Mürettebat Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında, 69 metre uzunluğundaki kargo gemisi "Batuhan A" su alarak battı.

ABONE OL
Şubat 15, 2024 07:04
Marmara Denizi’nde Kargo Gemisi Batışı: 6 Mürettebat Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olay sonrasında Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, gemide bulunan 6 Türk mürettebatın kurtarılması için koordineli bir şekilde çalışmalara başladı.

Olay Yerine Hızlı Müdahale: Kurtarma Ekipleri Seferber Edildi

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, geminin battığı bölgeye 3 bot ve 1 helikopter gönderildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botları, “Batuhan A”nın bulunduğu bölgeye hızla sevk edildi.

Vali Demirtaş’tan Açıklama: Yoğun Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, olayın ardından bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı iki ekibin yanı sıra Balıkesir’in Bandırma ilçesinden bir ekibin gönderildiğini belirtti. Demirtaş, “Su alarak batan gemide, Türk vatandaşı oldukları değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.” dedi.

Zorlu Hava Koşulları: Dalga Boyu 3 Metreye Ulaştı

Geminin battığı bölgede hava koşullarının zorlu olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Mudanya ilçesindeki yerleşkesinde çalışmaları koordine ettiğini açıkladı. Bölgedeki dalga boyunun 3 metreye kadar ulaştığını belirten Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.