Terörle Mücadelede Son Yaşananlar

Terörle Mücadelede Son Yaşananlar

Ülkemizde son 24 saatte terörle mücadelede atılan adımlarla yapılan terör saldırılarına misliyle cevap verildi. İşte MSB açıklamaları ve bugünün tüm gündemi.

ABONE OL
Ocak 13, 2024 20:58
Terörle Mücadelede Son Yaşananlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün akşam Kuzey Irak’ta üs bölgemize yapılan saldırıdan sonra 9 askerimiz şehit olmuş; ardından Milli Savunma Bakanlığı ard arda yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri tüm unsurları ile belirlenen tüm hedefleri bombalamaya devam ettiğini açıklamıştı.

Ayrıca bugün saat 14:30 sularında Dolmabahçe’de yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan güvenlik toplantısından da kararlılık mesajı çıkmıştı. İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Irak ve Suriye Kuzeyine Hava Harekatı

Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyinde bulunan 25 hedef, Türk savaş uçakları tarafından düzenlenen hava harekatıyla imha edildi. Operasyon sonucunda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

ürkiye’yi yasa boğan olayın ardından bölgedeki operasyonları artıran Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yeni bir hava harekatı düzenledi. Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi amacıyla Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik saat 21.00’de Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda hava harekatı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, “İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat, malzeme deposu barınaktan oluşan 25 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, asil milletinin bağrından çıkarak geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar” azimle devam edileceğine vurgu yapılırken, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Son 24 Saatte Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı 57

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 57’ye yükseldiğini belirtildi. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak! Kahraman Mehmetçik en zorlu arazide PKK’lı teröristlere hain saldırının bedelini ödetmeye devam ediyor. Son 24 saatte etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 57’ye yükseldi. Operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor!”

Milli Savunma Bakanlığı Şehitlerimizin İsimlerini Açıkladı

Şehitlerimizin isimleri şu şekilde:

  • Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur (Niğde)
  • Piyade Üsteğmen Gökhan Delen (Aksaray)
  • Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün (Gaziantep)
  • Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın (Adıyaman)
  • Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir (Kahramanmaraş)
  • Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez (Kahramanmaraş)
  • Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu (İstanbul)
  • İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar (Ordu)

Sızma Girişimi Engellenen 9 Terörist İmha Edildi

Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan 12 kişilik terörist grubun girişimi, komandolarımız tarafından başarılı bir şekilde önlendi. Saldırıya ateş destek vasıtalarıyla müdahale edilerek 9 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyonların devam ettiğini ve söz konusu saldırının başarıyla püskürtüldüğünü duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Kahraman komandolarımız, Suriye kuzeyindeki 12 kişilik bir terörist grubun sızma girişimini başarılı şekilde önledi. Dün gece saldırı hazırlığı yaparak Barış Pınarı bölgesine sızmaya çalışan teröristlere ateş destek vasıtalarıyla müdahale edilerek 9 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi” ifadelerine yer verildi.

Sınırlarımızda ‘Teröristan’ Kurulmasına İzin Vermeyeceğiz

Erdoğan’ın liderliğindeki güvenlik toplantısı, İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlendi. Toplantıya; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 9 askerimizin şehit olması sonrasında güvenlik zirvesini toplama kararı aldı. Erdoğan’ın başkanlığında Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye, hangi bahaneyle ve sebep olursa olsun güney sınırları boyunca bir ‘teröristan’ kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir” ifadelerine yer verildi.

1 buçuk saat süren toplantı sonrası İletişim Başkanlığı’ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde:

Toplantıda terörle mücadele stratejilerimiz bütünlüklü olarak değerlendirilmiş, dün Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekât Bölgesi’nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında attığımız ve atacağımız adımlar ele alınmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, bekasına yönelik tehditleri kaynağında engelleme ve imha etme stratejisi çerçevesinde terör örgütü PKK/YPG/KCK ve destekçileriyle mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmekte olduğunu açık ve net bir biçimde ifade ediyoruz.

Hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Irak’ın kuzeyinde 36, Suriye’nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye’deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir. Sınırlarımız içinde yok olma noktasına gelen bölücü terör örgütü, başarılı sınır ötesi operasyonlarımız neticesinde çok ağır kayıplar vermiştir. Terör örgütü, Suriye ve Irak sahasında köşeye sıkıştıkça, örgütü yeniden palazlandırma, yeniden canlandırma girişimleri de hız kazanmıştır.

Son dönemde hudutlarımız dışında görev yapan birliklerimize yönelik artan terör eylemleri, örgütü semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır. Türkiye, hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir “teröristan” kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir. Meşru müdafaa hakkımız ve ikili anlaşmalar çerçevesinde, nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa arkasında kim olduğuna bakmadan, kalıcı olarak imha etmek temel önceliğimizdir. Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabı misliyle sorulmaktadır ve sorulacaktır. Türkiye Yüzyılı hedefimizin önünü kesmek için kurulan tuzaklara maşalık yapanları da onların iplerini ellerinde tutanları da hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dün Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekât Bölgesi’nde düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Şehitlerimizin ailelerinin, yakınlarının, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve aziz milletimizin başı sağ olsun. Saldırıda yaralanan ve tedavileri devam eden askerlerimize Mevla’dan acil şifalar niyaz ediyoruz

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.