Yunanistan Adalar Vize Muafiyeti Tarihi ve Ücreti Belli Oldu! Hangi Adalarda Geçerli ?
  • TR Haber
  • Gündem
  • Yunanistan Adalar Vize Muafiyeti Tarihi ve Ücreti Belli Oldu! Hangi Adalarda Geçerli ?

Yunanistan Adalar Vize Muafiyeti Tarihi ve Ücreti Belli Oldu! Hangi Adalarda Geçerli ?

ABONE OL
Ocak 10, 2024 22:13
Yunanistan Adalar Vize Muafiyeti Tarihi ve Ücreti Belli Oldu! Hangi Adalarda Geçerli ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Türkiye ve Yunanistan ile Yunan Adalarında vize muafiyetinde tarih belli oldu! Mart ayından itibaren başlaması planlanan uygulamaya göre, Türk vatandaşları kapıda vize alarak 10 Yunan adasına seyahat edebilecek. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile ilişkilerin normalleştiğini vurgulayarak, “10 ada, anlaşmadan hem tüm ilkbahar hem de tüm yaz boyunca faydalanacak ve bu anlaşmanın sürekli olacağına inanıyorum” dedi.

Yunanistan Vize Muafiyeti Geçerli Adalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Atina’da gerçekleştirdikleri zirvede Türk vatandaşlarına yönelik vize kolaylığı müjdesi verilmişti. Türk vatandaşları, 10 Yunan adasına 7 günlük turist vizesi alarak seyahat edebilecekler. Vize uygulamasının mart ayında başlaması planlanıyor. Miçotakis, “10 ada, anlaşmadan hem tüm ilkbahar hem de tüm yaz boyunca faydalanacak ve bu anlaşmanın sürekli olacağına inanıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu adalar arasında Sakız, Samos, Kos, Rodos, Simi, Meis, Midilli, Limni, Kalymnos ve Leros bulunuyor.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunan Devlet Televizyonu ERT’ye yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin pozitif bir yönde ilerlediğini ve turist vizesi kolaylığına olanak tanıyan uygulamanın mart ayında başlayacağını belirtti. Bu adımla, Yunanistan’ın turizm sektörüne Türk turistlerin katkısı artması ve iki ülke arasındaki turistik ilişkilerin güçlenmesi hedefleniyor. Bu yeni vize uygulaması, turistik zenginliklere sahip Yunan adalarına Türk turistlerin daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayacak.

12 Aylık Pilot Uygulamada Vize Ücreti 60 Euro

Vize uygulamasının 12 ay boyunca pilot olarak uygulanacak olması, uygulamanın etkilerini değerlendirmek ve gelecekte devam edip etmeyeceğine karar vermek adına bir deneme süreci olacak. Bu süre zarfında Türk turistlerin Yunan adalarına olan ilgisi ve bu adalardaki turizm potansiyeli daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirilecek.

Yunanistan’ın yeni vize uygulamasında, 7 güne kadar kalış için Türk vatandaşlarından alınacak vize ücreti 60 euro olarak belirlendi. Bu ücret, güncel kurla 1872,60 TL’ye tekabül ediyor. Dört kişilik bir ailenin ödeyeceği miktar ise 7900 TL yapıyor. Pilot uygulama, 12 ay boyunca devam edecek, ardından uygulamanın devam edip etmeyeceği değerlendirilecek.

Semos / Sisam Adası
Sakız Adası
Kos Adası
Simi Adası
Meis Adası
Midilli Adası
Limni Adası
Kalymnos Adası
Leros Adası

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.