Zonguldak’ta Maden Ocağında Göçük Altında Kalan İşciler Kurtarıldı!
  • TR Haber
  • Gündem
  • Zonguldak’ta Maden Ocağında Göçük Altında Kalan İşciler Kurtarıldı!

Zonguldak’ta Maden Ocağında Göçük Altında Kalan İşciler Kurtarıldı!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bulunan özel bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu mahsur kalan 2 işçi, yoğun çabalar sonucu yaklaşık 11 saatlik bir kurtarma operasyonuyla güvenli bir şekilde çıkarıldı. Gelik beldesinde yer alan maden ocağında gerçekleşen göçüğün nedeni henüz belirlenemed

ABONE OL
Ocak 22, 2024 09:12
Zonguldak’ta Maden Ocağında Göçük Altında Kalan İşciler Kurtarıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bulunan özel bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu mahsur kalan 2 işçi, yoğun çabalar sonucu yaklaşık 11 saatlik bir kurtarma operasyonuyla güvenli bir şekilde çıkarıldı. Gelik beldesinde yer alan maden ocağında gerçekleşen göçüğün nedeni henüz belirlenemedi.

Mahsur kalan işçiler Anıl A. ve Furkan B, göçüğün ardından yer üstüne çıkamayarak, ocak içinde bulunan haberleşme hattını kullanarak yardım istediler. Mesai arkadaşlarının hemen harekete geçmesiyle birlikte kurtarma çalışmaları başlatıldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da bölgeye giderek bilgi aldı.

Yaklaşık 11 saat süren yoğun çaba ve koordineli çalışmanın ardından, işçiler sağ salim bir şekilde kurtarıldı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerin ardından, işçiler Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayın ardından maden ocağındaki güvenlik önlemleri ve incelemelerin artırılması için çalışmaların devam edeceği açıklandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.