Beşiktaş 3-0 Fatih Karagümrük Maç Özeti, Goller ve Maçta Öne Çıkanlar
  • TR Haber
  • Spor
  • Beşiktaş 3-0 Fatih Karagümrük Maç Özeti, Goller ve Maçta Öne Çıkanlar

Beşiktaş 3-0 Fatih Karagümrük Maç Özeti, Goller ve Maçta Öne Çıkanlar

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş ile Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlılar, yeni hocası Fernando Santos ile çıktığı ilk maçında 3-0'lık net skorla galip geldi. Kara Kartal'a galibiyeti getiren golleri son haftaların parlayan yıldızı Semih Kılıçsoy, Milot Rashica ve Gedson Fernandes attı. Bu galibiyetle Beşiktaş, üç maç sonra evinde 3 puanın sahibi oldu.

ABONE OL
Ocak 13, 2024 19:33
Beşiktaş 3-0 Fatih Karagümrük Maç Özeti, Goller ve Maçta Öne Çıkanlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Beşiktaş, evinde VavaCars Fatih Karagümrük’ü 3-0 mağlup ederek galibiyetle ayrıldı.

Tüpraş Stadyumu’nda başlayan mücadelede hakem Mert Güzenge’nin düdüğü ile ilk yarı başladı. İlk yarıda iki takım da dengeyi korurken, Beşiktaş net fırsatlar buldu, ancak VavaCars Fatih Karagümrük kalecisini geçemedi. Ayrıca, siyah-beyazlılarda Amir Hadziahmetovic 15. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine Demir Ege Tıknaz girdi.

İlk yarıda gol sesi çıkmazken, ikinci yarıda tempo arttı ve Beşiktaş, skoru açan taraf oldu. Son haftaların formda oyuncusu Semih Kılıçsoy, ceza sahasında topla buluşarak 62. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Semih Kılıçsoy’un son 4 lig maçında attığı 5. gol oldu.

Golün ardından Beşiktaş’ta hücumlar devam etti ve ikinci gol Milot Rashica’dan geldi. Sol kanatta topla buluşan Kosovalı yıldız, 62. dakikada klas bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

Maçın son dakikalarında Ante Rebic’in asistinde Gedson Fernandes sahneye çıktı ve 90+1. dakikada skoru 3-0’a getirerek maçın sonucunu ilan etti. Bu galibiyetle Beşiktaş, puanını 35’e yükseltirken, VavaCars Fatih Karagümrük ise 20 puanda kaldı.

Beşiktaş 3-0 VavaCars Fatih Karagümrük Maç Özeti

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Zaynutdinov, Umut Meraş, Hadziahmetovic (Dk. 15 Demir Ege Tıknaz), Rashica (Dk. 75 Ghezzal), Salih Uçan (Dk. 81 Necip Uysal), Fernandes, Semih Kılıçsoy (Dk. 81 Rebic), Cenk Tosun (Dk. 75 Muleka)

VavaCars Fatih Karagümrük: Emre Bilgin, Biraschi, Salih Dursun, Dresevic, Levent Mercan, Rohden, Kourbelis (Dk. 76 Paoletti), Güven Yalçın, Eysseric (Dk. 90 Adnan Uğur), Can Keleş (Dk. 76 Bertolacci), Lasagna (Dk. 68 Serdar Dursun)

Goller: Dk. 62 Semih Kılıçsoy, Dk. 65 Rashica, Dk. 90+2 Fernandes (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 25 Demir Ege Tıknaz, Dk. 40 Zaynutdinov, Dk. 84 Fernandes (Beşiktaş)

Fernando Santos İlk Maçına Çıktı

Siyah-beyazlılarda yeni Teknik Direktör Fernando Santos, takımla ilk maçına çıkarken Kartal’ın Adana Demirspor’dan transfer ettiği Jonas Svensson da maça yedek başladı. Santos, ligde oynadıkları Çaykur Rizespor karşılaşmasına göre Karagümrük karşısına tek değişiklikle sahaya çıktı. Portekizli teknik adam, Demir Ege Tıknaz’ın yerine Salih Uçan’a 11’de şans verdi.

Deneyimli antrenör, siyah-beyazlı takımda bu sezon Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe’den sonra kulübede görev alan 5. teknik direktör oldu. Opta’nın verilerine göre; Fernando Santos, Slaven Bilic’ten (Ağustos 2013 vs Trabzonspor) bu yana Beşiktaş’ın başında çıktığı ilk Süper Lig maçını kazanan ilk yabancı teknik direktör oldu.

Rashica Geçen Szon İstatistiklerini Yakaladı

Siyah-Beyazlılar, yeni hocası Fernando Santos ile çıktığı ilk maçta net bir 3-0 galibiyet elde etti. Süper Lig’in 20. haftasında Beşiktaş, sahasında Fatih Karagümrük’ü 3-0 mağlup etti. Maç sonrasında Kosovalı futbolcu Milot Rashica, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve Galatasaray performansını şimdiden yakaladıklarını ifade etti.

Rashica, müsabakada takımın çok iyi performans sergilediğini vurgulayarak, “Bugün çok iyi oynadık. Hepimiz elimizden geleni yaptık. 3 güzel gol attık. Sonucunda da 3 puanı aldık. Taraftarımızı mutlu ettik ama hepimiz için de çok önemli bir galibiyetti” şeklinde konuştu.

27 yaşındaki hücum futbolcusu, takımdaki herkesin yeni hoca Santos’un getirdiği enerjiye farklı bir reaksiyon gösterdiğini belirtti. Rashica, “Hocamız, yeni fikirler ve farklı bir enerjiyle geldi. Buna da ihtiyacımız vardı. Herkes de farklı bir reaksiyon gösterdi. İki üç gündür birlikte idman yapıyoruz. Bugün de görmüşsünüzdür. Bu tempomuza ve oyunumuza yansıdı. Böyle devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.