Fenerbahçe 2-2 Alanyaspor Maç Özeti (FB Alanya Goller İzle)
  • TR Haber
  • Spor
  • Fenerbahçe 2-2 Alanyaspor Maç Özeti (FB Alanya Goller İzle)

Fenerbahçe 2-2 Alanyaspor Maç Özeti (FB Alanya Goller İzle)

Trendyol Süper Lig 25.haftasında Fenerbahçe evinde Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı ve 64 puanla ligde ikinci sıraya geriledi. Sarı lacivcertliler böylece son maçlarda Samsunspor'un ardından evinde Alanyaspor'a da puan kaybetmiş oldu.

ABONE OL
Şubat 11, 2024 18:09
Fenerbahçe 2-2 Alanyaspor Maç Özeti (FB Alanya Goller İzle)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe Trendyol Süper Lig’in 25.haftasında evinde Corendon Alanyaspor’u konuk konuk etti. Maçın 90 dakikasının sonunda maç Fenerbahçe’nin rakibiyle karşılaşması 2-2 beraberlikle sona erdi. Bu sonuçla Fenerbahçe liderliği rakibi Galatasaray’a devretti. Galatasaray 66 puanla ilk sırada yer alırken Fenerbahçe puanını 64’e yükseltti ve ligde ikinci sırada yer aldı. Alanyaspor ile puanını 18 yaparak 14.sıraya yükseldi.

Fenerbahçe’nin golleri 49.dakikada Dusan Tadic, 59 dakikada Edin Dzeko’dan gelirken Alanyaspor’un golleri 12 ve 63 dakikalarda Antonio Augusto’dan geldi. Fenerbahçe ligde önümüzdeki hafta Rizespor’a konuk olurken Corendon Alanyaspor evinde Adana Demirspor’u konuk edecek.

Fenebahçe – Alanyaspor Maç Özeti ve Golleri İzle – TIKLA (FB Alanya Maç Sonucu)

İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si maça Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Ferdi, Krunic, İsmail, Cengiz, Szymanski, Tadic, Dzeko ilk 11’i ile başlarken Fatih Tekke’nin Alanyaspor’u maça Ertuğrul, Hadergjonaj, Aliti, Fatih, Balkovec, Fer, Augusto, Richard, Sisto, Eduardo, Oğuz ilk 11’i ile başladı.

Maçın ilk yarısı sarı lacivertlilerin istediği gibi başlamadı. Oldukça gergin başlayan maçta Corendon Alanyaspor’dan henüz maçın 4. ve 5. dakikalarında Carlos Eduardo ve Leroy Fer sarı kart gördü.

7.dakikada Fenerbahçe tehlikeli atakla gole çok yaklaştı. Szymanski ceza sahası içindeki Dzeko’ya gönderdiği pasda rakip savunma son anda topa ayak koydu. Dönen topu kazanan Cengiz Ünder sol çaprazdan ayak içiyle vurdu. Top direğin dibinden dışarıya gitti.

Maçın 9.dakikasında rakibine sert bir faul yapan Syzmanski sarı kart gördü.

12.dakikada konuk takım 1-0 öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe çıkarken kaptırdığı topta Carlos Eduardo ceza sahası içindeki arkadaşı Oğuz’u gördü. Oğuz top içeride ki boş olan arkadaşı Pione Sisto‘ya gönderdi. Sisto’nun vuruşunu Livakovic harika kurtardı. Dönen topta Loide Augusto boş kaleye topu ağlara yolladı. Ve skor Fenerbahçe 0-1 Alanyaspor.

Yenilen golün ardından Fenerbahçe ard arda rakip kalede gol girişiminde bulunmak istedi yalnız tehlikeli bir atak yaratamadı. 42.dakika da rakibine tehlikeli hareket yaptığı gerekçesi ile Tadic sarı kart gördü.

Maçın 44.dakikasında İsmail Yüksek’in ayağını fazla kaldırdığı gerekçesiyle hakem faul düdüğünü çaldı. İki takım oyuncuları arasında tansiyon oldukça yükseldi. Burada tartışan Cengiz Ünder ve Augusto sarı kart gördü. Maçın sonuna 7 dakika ilave edildi ve maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

İkinci yarının başında Fenerbahçe Cengiz Ünder yerine İrfan Can Kahveci girdi. 48.dakika da kazanılan duran topta Alanyaspor ceza sahasına atılan topta rakibi tarafından Djiku yere düşürüldü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penatıyı kalesinin solundan ağlarla buluşturan Tadic skoru eşitleyen golü attı. Ve skor Fenerbahçe 1-1 Alanyaspor.

59.dakika da sağ kanatta gelişen Fenerbahçe atağında sağ taraftan Mert Müldür‘ün ortasında üç kişinin arasından Edin Dzeko kafayı vurdu ve Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Ve skor Fenerbahçe 2-1 Alanyaspor.

Alanyaspor beraberliği yakaladı. Maçın 63. dakikasında ender gelişen Alanyaspor atağında kanatta topu alan Augusto içeriye kat etti, uzaktan sert vuruşunda top kaleye yöneldi ve Augusto kendisininde takımının da ikinci golünü attı. Ve skor Fenerbahçe 2-2 Alanyaspor.

Maçın 72.dakikasında Fenerbahçe’den bir değişiklik daha geldi. Hucüm alternatiflerini arttırmak isteyen Fenerbahçe’de İsmail Yüksek oyundan çıktı yerine Michy Batshuayi girdi. Maçın bu bölümlerinde Alanyaspor Fenerbahçe kalesinde boşluklar aramaya başladı.

Maçın 80.dakikasında Corendon Alanyaspor’da Yusuf Özdemir oyuna giren isim olurken çıkan oyuncu Florent Hadergjonaj oluyor. Maçın bu bölümlerinde her iki tarafta olgunlaşmayan ataklarla birbirlerini yoklarken sık top kayıpları yapıyorlar.

Maçta galibiyet için Fenerbahçe’de değişiklikler devam ediyor. Maçın 86.dakikasında Ryan Kent oyuna giren oyuncu olurken Edin Dzeko oyundan çıkan isim oldu. Alanyaspor ise iki değişiklik yaptı. Efecan Karaca ve Nicolas Janvier oyuna girerken çıkan oyuncular Pione Sisto ve Carlos Eduardo oldu.

Maçın 90.dakikasında yan hakem maçta 7 dakika daha uzatma olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Alanyaspor Maç Özeti ve İstatistikleri

Stad : Ülker Stadyumu

Hakemler : Cihan Aydın, Kerem Ersoy, Cevdet Kömürcüoğlu, Turgut Doman

Fenerbahçe İlk 11 : Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Ferdi, Krunic, İsmail, Cengiz, Szymanski, Tadic, Dzeko

Alanyaspor İlk 11 : Ertuğrul, Hadergjonaj, Aliti, Fatih, Balkovec, Fer, Augusto, Richard, Sisto, Eduardo, Oğuz

Goller : 49′ Dusan Tadic, 59′ Edin Dzeko (Fenerbahçe) 12′ , 63′ Antonio Augusto (Alanyaspor)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.