Galatasaray Konyaspor Maçı Öncesinde Forvetlerinden Yoksun
  • TR Haber
  • Spor
  • Galatasaray Konyaspor Maçı Öncesinde Forvetlerinden Yoksun

Galatasaray Konyaspor Maçı Öncesinde Forvetlerinden Yoksun

ABONE OL
Ocak 6, 2024 11:53
Galatasaray Konyaspor Maçı Öncesinde Forvetlerinden Yoksun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray’a Arjantinli santrfor Mauro İcardi’den kötü haber geldi. Fenerbahçe derbisinde yüz kemiklerinde kırık oluşan İcardi, yarınki Konyaspor ve perşembe gün oynanacak olan Sivasspor maçlarında forma giyemeyecek. Ayrıca, İcardi’nin yedeği Cedric Bakambu’nun Afrika Kupası’nda olması nedeniyle Galatasaray, iki önemli golcüsünden yoksun bir şekilde mücadele edecek.

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’in ikinci yarısına yarın Tümosan Konyaspor maçıyla başlayacak. Ligin ikinci yarısına bir çok eksikle karşılaşan Galatasaray; bu maçlarda sakat olan yıldızı Mauro İcardi ve Afrika Kupası’na katılan Cedric Bakambu’dan eksik olarak başlayacak. Yapılan son açıklamada İcardi’nin, Fenerbahçe derbisinde aldığı darbe sonucu yüz kemiklerinde oluşan kırık nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Galatasaray Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “Mauro İcardi’nin yapılan göz hastalıkları, kulak burun boğaz ve plastik cerrahi konsültasyonları sonucu bir süre oynamamasına karar verilmiştir. Travmanın 20. gününden sonra yapılacak değerlendirmenin ardından oyuncumuz gerekli görülürse bir maske yardımıyla oynayabilecektir” denildi.

İcardi’nin yarınki Konyaspor ve perşembe günkü Sivas maçlarında forma giyemeyeceği kesinleşirken, travmanın 20. gününde yapılacak muayene sonrasında durumuna göre maske takarak oynayabileceği belirtildi.

Bu durumda Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un önünde santrfor pozisyonu için 3 alternatif bulunuyor:

  • Takımın 3. santrforu Halil Dervişoğlu.
  • Son 4 maçta sol bek pozisyonunda görev yapan Barış Alper Yılmaz, santrfor olarak görev alabilir.
  • Başka bir seçenek olarak sol bekte Barış Alper Yılmaz’ın oynaması durumunda, santrfor pozisyonuna Kazımcan Karataş’ın geçmesi düşünülebilir.

Okan Buruk’un bu zorlu durumda hangi oyuncuyu tercih edeceği merakla bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.