Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi Yapıldı
  • TR Haber
  • Spor
  • Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi Yapıldı

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi Yapıldı

ZTK'da heyecan devam ediyor. Bugün TFF binasında gerçekleştirilen kura çekiminde Türkiye Kupası'nın Çeyrek Final ve Yarı Final Eşleşmeleri belli oldu. İşte Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda ki rakipleri

ABONE OL
Şubat 12, 2024 11:56
Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 mücadeleleri tamamlanmasının ardından bugün ZTK Çeyrek Final eşleşmeleri belirlendi. Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi bugün saat 14.00’te kulüp yetkililerinin katılımı ile Orhan Saka Konferans Salonu’nda yapıldı.

Çeyrek finalistlerde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve RAMS Başakşehir kuraya seri başı olarak katılırken; MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Tümosan Konyaspor ve Vavacaars Fatih Karagümrük seri başı olmayan takım olarak katıldılar.

Çeyrek final maçları 27-28-29 Şubat terihlerinde oynanacak. Yarı final maç tarihleri ayrıca belirtilecek.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri

Trabzonspor – RAMS Başahşehir

Beşiktaş – TÜMOSAN Konyaspor

MKE Ankaragücü – Fenerbahçe

Galatasaray – VavaCars Fatih Karagümrük

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Eşleşmeleri

MKE Ankaragücü-Fenerbahçe / Beşiktaş-TÜMOSAN Konyaspor

Trabzonspor- RAMS Başakşehir / Galatasaray-VavaCars Fatih Karagümrük

Ziraat Türkiye Kupası Final Formatı Nasıl İşliyor

Ziraat Türkiye Kupası formatına göre son 16’da tur atlayan 8 (sekiz) takım arasında ve tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler ve müsabakanın hangi takımın sahasında oynanacağı kura çekimi ile belirlenecek.

Yarı Final müsabakaları, Çeyrek Final müsabakaları sonucu tur atlayan 4 takım arasında
ve çift maç eleme usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler Çeyrek Final müsabakaları kura çekimi
esnasında belirlecek. Final müsabakası ise yarı finalde tur atlayan iki takım arasında, TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

Son 16 Turu Maç Özetleri

Gaziantep FK 0-2 FenerbahçeMaç Özeti

Gaziantep FK ile Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda karşı karşıya geldi. Kalyon Stadyumu’nda oynanan maçta hakem Burak Şeker düdük çaldı. Mücadeleyi 2-0 kazanan sarı-lacivertliler, kupada çeyrek finale yükseldi. Kanarya’ya turu getiren golleri 17 ve 31. dakikalarda Michy Batshuayi kaydetti.

Antalyaspor 1-2 Beşiktaş – Maç Özeti

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bitexen Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Antalya’daki mücadeleyi 2-1 Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlılara turu getiren golleri 71. ve 88. dakikada Jackson Muleka atarken, kırmızı-beyazlı ekibin golünü 30. dakikada Zymer Bytyqi kaydetti. Bu sonuçla Beşiktaş adını çeyrek finale yazdırırken, Antalyaspor ise kupaya veda etti.

Galatasaray 4-2 Teksüt Bandırmaspor – Maç Özeti

iraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Galatasaray ile 1. Lig ekibi Teksüt Bandırmaspor kozlarını paylaştı. Gol düellosuna sahne olan karşılaşmayı sarı kırmızılılar 4-2 kazandı. Galatasaray aldığı galibiyetle Ziraat Türkiye Kupası’nda adını çeyrek finale yazdırdı.

Başakşehir 1 (4)-(3) 1 Hatayspor – Maç Özeti

RAMS Başakşehir ile Atakaş Hatayspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda kozlarını paylaştı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan maçta hakem Bahattin Şimşek düdük çaldı. Normal süresi 1-1 berabere biten mücadelenin uzatma dakikalarında gol çıkmayınca tur atlayan tarafı seri penaltı atışları belirledi. Penaltılarda rakibini 3-2 mağlup etmeyi başaran RAMS Başakşehir çeyrek finale yükseldi.

Gençlerbirliği 1-2 Trabzonspor – Maç Özeti

Trendyol Süper Lig ekibi Trabzonspor ile Trendyol 1. Lig temsilcisi Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Eryaman Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Müsabakanın normal süresi 1-1 beraberlikle sonuçlandı ve karşılaşma uzatmalara gitti. Gençlerbirliği’nin golünü 14. dakikada Melih Bostan atarken, Trabzonspor’un golü ise 90+6. dakikada Eren Elmalı’dan geldi. Karşılaşmayı son dakika golüyle uzatmalara taşıyan bordo-mavililer, ilk uzatma devresinin son dakikası olan 105. dakikada da Trezeguet ile bulduğu golle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Sivasspor 0-1 Konyaspor – Maç Özeti

Turnuvada son 16 turu maçında EMS Yapı Sivasspor ile Tümosan Konyaspor kozlarını paylaştı. EMS Yapı Sivasspor’un ev sahibi olduğu karşılaşmadan konuk ekip Tümosan Konyaspor 1-0’lık skorla galip ayrıldı.

Ankaragücü 5-1 Anagold 24 Erzincanspor – Maç Özeti

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu maçında Ankaragücü sahasında Anagold 24 Erzincanspor ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip rakibini 5-1 mağlup etti. Başkent ekibini gollerini Tolga Ciğerci (P), Pedro, Radakovic, Macheda ve Astanakulov kaydetti. Erzincanspor’un tek golü ise Oğuzhan Aynaoğlu’dan geldi.

Fatih Karagümrük 2-1 Samsunspor – Maç Özeti

Ziraat Türkiye Kupası’nda heyecan devam ediyor. Turnuvada son 16 turunda VavaCars Fatih Karagümrük ile Yılport Samsunspor kozlarını paylaştı. Karşılaşmadan Fatih Karagümrük 2-1’lik skorla galip ayrıldı. Mücadelede gol perdesini 68. dakikada Samsunspor’dan Mouandilmadji açtı. Ardından 72. dakikada Karagümrük’ten Biraschi skoru 1-1’e getirdi. 89. dakikada ise Fatih Karagümrük, Paoletti’nin kaydettiği gol ile maçtan 2-1’lik skorla galip ayrıldı ve turnuvada adını çeyrek finale yazdırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.