Galatasaray 3-2 Sparta Prag maç özeti izle (GS – Prag maç golleri)
  • TR Haber
  • Spor
  • Galatasaray 3-2 Sparta Prag maç özeti izle (GS – Prag maç golleri)

Galatasaray 3-2 Sparta Prag maç özeti izle (GS – Prag maç golleri)

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında, evinde Çekya'nın Sparta Prag takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadele, Rams Park'ta gerçekleşti ve 3-2'lik skorla tamamlandı.

ABONE OL
Şubat 15, 2024 20:51
Galatasaray 3-2 Sparta Prag maç özeti izle (GS – Prag maç golleri)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray, Avrupa’da 315. Maçına Çıkıyor: UEFA Avrupa Ligi Play-Off Heyecanı Başladı.

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Playoff ilk maçında evinde Çekya ekibi Sparta Prag’ı konuk etti. Oldukça çekişmeli geçen maçta sarı kırmızılı ekip uzatmalarda attığı golle maçı 3-2 kazanmayı başardı.

Galatasaray Kerem Demirbay ile 1-0 öne geçtiği maçta önce 1-1 olmasına izin verdi. Ardından Mertens’in golüyle 2’yi bulan Galatasaray ikinci yarının başlarında 10 kişi kaldı.

Kırmızı kartın ardından kısa süre sonra beraberliği yakalayan Çekya ekibi maçı koparamadı. 90+1 de İcardi maçın skorunu belirleyen golü attı.

Galatasaray 3-2 Sparta Prag Maç Özeti İzle – Exxen

İlk gol, 19. dakikada Kerem Demirbay’dan geldi. Sol çaprazdan harika bir vuruşla fileleri havalandıran Demirbay, sarı-kırmızılı ekibin ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamasını sağladı. Ancak, 47. dakikada Sparta Prag, Preciado’nun golüyle skoru eşitledi. Oyunun 60. dakikasında Dries Mertens’in vuruşu, savunmaya çarparak ağları sarstı.

Galatasaray’da Victor Nelsson, 62. dakikada yaptığı müdahaleden dolayı direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı, takımını 10 kişi bıraktı. 65. dakikada Kuchta’nın bir kez daha fileleri havalandırmasıyla Sparta Prag, skorda dengeyi sağladı. Ancak, Çekya temsilcisinde Rynes, 80. dakikada Barış Alper Yılmaz’a yaptığı hareketten dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maçın kritik anlarından biri, 90+1’de Mauro Icardi’nin sahneye çıkmasıyla yaşandı. Arjantinli golcü, tur avantajını Galatasaray’a getiren golü kaydederek büyük bir önem kazandı.

Mücadelenin rövanşı, 22 Şubat Perşembe günü Prag’daki ePet ARENA’da oynanacak. Galatasaray, bu zorlu karşılaşmadan tur avantajıyla ayrılarak bir üst tura yükselmeyi hedefliyor.

Galatasaray Sparta Prag maçının ilk 11’leri

İlk 11’ler

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson Sanchez, Nelsson, Berkan, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Sparta Prag: Vindahl, Krejci, Sorensen, Vitik, Rynes, Laçi, Kairinen, Preciado, Birmancevic, Karabec, Kuchta

Stadyum : Rams Park Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Saat : 20.45

Kanal : Exxen TV

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bu akşam Çekya’nın Sparta Prag takımını RAMS Park’ta konuk edecek. Bu karşılaşma, Galatasaray’ın Avrupa kupalarındaki 315. mücadelesi olacak. EXXEN platformundan yayımlanacak maçı İspanyol hakem Alejandro Hernandez yönetecek.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nden Geldi

Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasını geçerek UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkı elde etti. Grup aşamasında Almanya’nın Bayern Münih, Danimarka’nın Kopenhag ve İngiltere’nin Manchester United takımlarıyla mücadele eden Galatasaray, grup üçüncüsü olarak “Kupa 2″de yoluna devam ediyor.

Galatasaray, son şampiyon apoletini taşıdığı Süper Lig’de ise lider durumda bulunuyor. 25. haftada 21 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 66 puan toplayarak liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 2 puan önünde yer alıyor.

Cimbom’un Avrupa Yolculuğu

Bu müsabakanın yanı sıra, sarı-kırmızılılar Çekya Ligi şampiyonu Sparta Prag’ı ağırlamadan önce son şampiyonluğunu yaşadığı UEFA Kupası (şu anki adıyla UEFA Avrupa Ligi) heyecanını yaşadığı 1999-2000 sezonundaki başarılarını anımsadı. O dönemde teknik direktörlüğünü Fatih Terim’in üstlendiği Galatasaray, Arsenal’ı eleyerek UEFA Kupası’nı kazanmış ve tarihinde bir ilki başarmıştı.

Bu maç aynı zamanda yeni transferler Serge Aurier, Carlos Vinicius ve Derrich Köhn’ün kadroda olmadığı bir müsabaka olacak. Yine de takımın lideri Mauro Icardi ve diğer önemli oyuncularla Galatasaray, avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

Sparta Prag’ın Avrupa Yolculuğu

Rakip Sparta Prag ise Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb’i eleyerek play-off turuna yükseldi ve C Grubu’nda İskoçya’nın Rangers, İspanya’nın Real Betis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Aris Limassol takımlarıyla mücadele ederek 10 puan topladı. Çekya Ligi’nde de lider durumda olan Sparta Prag, bu mücadelede galip gelerek son 16 turuna yükselmeyi hedefliyor.

Her iki takım arasında oynanan geçmiş maçlara bakıldığında, Galatasaray’ın Avrupa kupalarında daha önce Sparta Prag ile 4 kez karşılaştığı görülüyor. Ancak bu karşılaşmalarda Galatasaray’ın çektiği 3 yenilgi ve 1 beraberlik, bu mücadeleyi daha önemli kılıyor. Yarınki müsabakadan alınacak avantajlı bir skor, sonraki rövanş maçına Galatasaray için olumlu bir başlangıç olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.