Galatasaray – Sparta Prag Maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?
  • TR Haber
  • Spor
  • Galatasaray – Sparta Prag Maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

Galatasaray – Sparta Prag Maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

Galatasaray Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda 3’üncü olmuş ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme hakkı kazanmıştı. Galatasaray UEFA Avrupa Ligi son 16 mücadelesinde çek ekibi Sparta Prag ile mücadele edecek. Peki Galatasaray- Sparta Prag maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

ABONE OL
Şubat 13, 2024 07:04
Galatasaray – Sparta Prag Maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray Avrupa macerasına kaldığı yerden devam ediyor. Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda başladığı Avrupa macerasına 3.olarak UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Galatasaray’ın rakibi Sparta Prag oldu.

İyi ayaklı oynanacak ilk mücadelede Galatasaray evinde Sparta Prag’ı konul edecek. 15 Şubat Perşembe günü oynanacak olan maçta taraflar RAMS Park’ta karşı karşıya gelecek. Saat TSİ 20:45’te başlanacak maç Exxen Tv’den canlı olarak yayınlanacak.

Sparta Prag’ın Lig ve Avrupa Form Durumu

Çek Cumhuriyeti temsilcisi, Czech Liga’da lider konumda yer alıyor. 20 haftası geride kalan ligde 17 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet alan Sparta Prag; en yakın rakibi Slavia Prag’ın önünde 53 puanla lider olarak yer alıyor.

Çek Ligi’nde oynadığı maçlarda toplamda 50 gol atan başkent ekibi bu maçlarda toplamda 13 gol yedi ve +37 averajla liderliğini pekiştirdi.

UEFA Avrupa Ligi’de ise C grubunda yer alan Sparta Prag; oynadığı 6 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 10 puanla Rangers’in ardından ikinci sırada yer aldı ve bir üst tura yükselmeyi başardı. Bu grupta Real Betis 3. ve Aris Limassol 4.sırada bitirdi.

Avrupa kupalarında kazandığı bir kupa bulunmayan Sparta Prag, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 7 kez gruplara kalma başarısı gösterdi.

İlk kez 1997-1998 sezonunda “Devler Ligi” gruplarında mücadele eden başkent temsilcisi, 2003-2004 sezonunda son 16 turuna yükseldi.

Sparta Prag, Şampiyonlar Ligi gruplarında son olarak 2005-2006 sezonunda boy gösterdi. UEFA Avrupa Ligi’nde ise 2015-2016 sezonunda çeyrek final oynadı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Neler Yapmıştı

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig’de şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne 2.ön eleme turundan katıldı. Bu turda Zalgiris’i eleyen Galatasaray, 3.ön eleme turunda O.Ljubljama ile eşleşti. Rakibini her iki maçta da devirmeyi başaran sarı kırmızılılar play-off turunda Molde ile eşleşti. Bu maçlardan da galip çıkan Sarı kırmızılı ekip gruplara kalmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi gruplarında Bayern Münih, Manchester United, Kopenhag ile eşleşti. Bu gruplarda oynanan maçlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Galatasaray Bayern Münih ve Kopenhag’ın ardından 3.olarak yer almıştı.

Galatasaray ile daha önce rakip oldu

Galatasaray ile daha önce UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde rakip olan Çekya ekibi, 4 maçta 2 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

1995-96 sezonunda UEFA Kupası ön eleme turunda Galatasaray’ı evinde 3-1 mağlup eden Sparta Prag, İstanbul’da da aldığı 1-1’lik beraberlikle sarı-kırmızılıları eledi.

Çekya temsilcisi, Şampiyonlar Ligi’nde ise 1997-1998 sezonunda Galatasaray, Borussia Dortmund ve Parma ile birlikte A Grubu’nda yer aldı.

Sparta Prag, sahasında oynadığı maçta Galatasaray’ı 3-0 yenerken, İstanbul’da oynanan maçta sarı-kırmızılılar 2-0 galip geldi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.