RB Leipzig – Real Madrid Maç Özeti ve Golleri İzle
  • TR Haber
  • Spor
  • RB Leipzig – Real Madrid Maç Özeti ve Golleri İzle

RB Leipzig – Real Madrid Maç Özeti ve Golleri İzle

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 tur heyecanı başladı, ilk maçlar nefesleri kesti. Real Madrid, Almanya'da RB Leipzig'i Brahim Diaz'ın golüyle mağlup etti. İspanyol ekibinin kalecisi Lunin kurtarışlarıyla adeta tur kapısını araladı! Diğer yandan Real Madrid'de top koşturan milli futbolcumuz Arda Güler ise süre alamadı.

ABONE OL
Şubat 13, 2024 22:38
RB Leipzig – Real Madrid Maç Özeti ve Golleri İzle
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı RB Leipzig ve Real Madrid karşılaşmasıyla devam ediyor. İki takım geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde karşı karşıya geldi ve ev sahibi oldukları maçlarda galibiyet elde etmişti. Milli futbolcumuz Arda Güler ise Real Madrid’in kadrosunda yer alsa da yedek kulübesinde başladı.

Maçı 1-0 ile kazanan Real Madrid oldu. Şampiyonlar Ligi son 16 mücadelesinde maçın ikinci yarısında Brahim Diaz’ın attığı golle kazanan Real Madrid, İspanya’da şimdiden avantajlı konuma geldi.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turunda Real Madrid, RB Leipzig’ı 0-1 mağlup etti.

⚽ Brahim Díaz 48′

RB Leipzig – Real Madrid Maç Özeti – TIKLA Goller İzle

%50Topla Oynama%50
14Toplam Şut13
9İsabetli Şut3
462Başarılı Paslar465
%88Pas Başarı(%)%88
7Korner2
3/21Orta1/8
10Faul12
2Ofsayt0

İşte maçın detayları:

  • SAAT: 23.00
  • HAKEM: Irfan Peljto
  • STAT: Zentralstadion
  • YAYIN: EXXEN

RB LEIPZIG:

  • Kadro: Gulacsi, Henrichs, Orban, Klostermann, Simakan, Raum, Olmo, Schlager, Xavi Simons, Openda, Sesko

REAL MADRID:

  • Kadro: Lunin, Carvajal, Nacho, Tchouameni, Mendy, Fede Valverde, Kroos, Camavinga, Brahim Díaz, Vinicius, Rodrygo

Avrupa kupalarında ilk defa geçen sezon karşılaşan Leipzig ve Real Madrid, ev sahibi oldukları maçlardan galibiyetle ayrılmışlardı.

Real Madrid, Almanya takımlarına karşı oynadığı son 15 Şampiyonlar Ligi maçının sadece birini kaybetti (10G 4B), bu mağlubiyeti geçen sezon Leipzig’e karşı aldı (2-3). İspanyol ekibi, turnuvada son olarak 2012/13 yarı finalinde Borussia Dortmund’a elendi.

Leipzig, Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü kez eleme turlarında boy gösterirken, son 16 turunda ilk kez bir İngiltere temsilcisiyle eşleşmiyor. Geçen sezon Tottenham’ı eleyen Leipzig, çeyrek finale yükselmiş, ancak orada Liverpool (2020/21) ve Manchester City’e (2022/23) elenmişti.

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda boy gösterdiği son 13 sezonun 11’inde çeyrek finale yükselen Real Madrid, son üç sezonda ise en az yarı finale çıkma başarısı gösterdi.

Leipzig, evinde oynadığı son 13 Şampiyonlar Ligi maçında gol yedi. Ancak kalesini son olarak İstanbul Başakşehir karşısında oynanan maçta gole kapatmayı başardı (2-0; Ekim 2020). Alman temsilcisi, iç sahadaki son 16 turu maçlarında ise gol sevinci yaşamıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.