ABD’de ki Kar Fırtınasında Can Kaybı 89’a Yükseldi
  • TR Haber
  • Dünya
  • ABD’de ki Kar Fırtınasında Can Kaybı 89’a Yükseldi

ABD’de ki Kar Fırtınasında Can Kaybı 89’a Yükseldi

ABD'de kar fırtınası ve kutup soğukları, ülkenin geniş bir bölgesini etkilemeye devam ediyor. Aşırı soğuklar sebebiyle geçtiğimiz haftadan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 89'a yükseldi.

ABONE OL
Ocak 22, 2024 09:12
ABD’de ki Kar Fırtınasında Can Kaybı 89’a Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de kar fırtınası ve kutup soğukları, ülkenin geniş bir bölgesini etkilemeye devam ediyor. Aşırı soğuklar sebebiyle geçtiğimiz haftadan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 89’a yükseldi.

En fazla can kaybı, en az 25 ölümle Tennessee eyaletinde yaşandı; Oregon ise 16 can kaybıyla ikinci sırada yer aldı. Illinois, Pennsylvania, Mississippi, Washington, Kentucky, Wisconsin, New York, New Jersey ve birçok eyalette de can kayıpları rapor edildi.

Özellikle olumsuz hava şartları, hayatı felç etti. Washington eyaletine bağlı Seattle’da sadece dört gün içinde, çoğunluğunu evsizlerin oluşturduğu tahmin edilen 5 kişi yaşamını yitirdi. Mississippi’de ise olumsuz hava koşulları nedeniyle liseler ve üniversiteler, öğrencilerin kış tatilinden dönüşlerini erteledi.

Elektrik kesintileri de etkili oldu; Oregon’da yaklaşık 10 bin, Kuzey Carolina’da 8 bin, California’da 7 bin ve Kentucky’de 4 bin 300 kişi elektriksiz kaldı. Olumsuz hava şartlarının hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.