Ekvador’da Ordu Sokağa İndi! OHAL İlan Edildi!

Ekvador’da Ordu Sokağa İndi! OHAL İlan Edildi!

Los Choneros çetesinin lideri "Fito" lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar, Guayaquil'deki cezaevinde dün ortadan kaybolduktan sonra Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa tarafından olağanüstü hal ilan edildi. Olağanüstü hal kapsamında ordu sokağa çıktı.

ABONE OL
Ocak 10, 2024 21:07
Ekvador’da Ordu Sokağa İndi! OHAL İlan Edildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekvador’un en büyük çetelerinden Los Choneros’un lideri Jose Adolfo Macias Salazar’ın hapishaneden kaçmasının ardından ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Devlet Başkanı Daniel Noboa, olağanüstü hal kararı ile ordunun firari lideri tespit etmesine ve iç güvenliği sağlamasına olanak tanındığını belirtti. Ülkede 60 gün sürecek OHAL dönemi boyunca 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Los Choneros liderinin kaçışının ardından, Guayas kentindeki hapishaneden kaçan Macias Salazar ve diğer mahkumlarla ilgili 3 bin güvenlik görevlisiyle operasyon başlatıldı. Roberto Izuriete, “Fito” lakaplı çete lideri ile birkaç mahkumun son derece tehlikeli olduğunu vurgulayarak operasyonun bu kişileri yakalamak için düzenlendiğini açıkladı.

Olayın ardından ülkede suç örgütleri tarafından çok sayıda polis kaçırıldı ve araçlar ateşe verildi. Ekvador Emniyet Birimi, kaçırılan polislerin yerini tespit etmek ve failleri yakalamak için özel birliklerin görevlendirildiğini açıkladı.

Ayrıca, Ekvador televizyon kanalı TC’nin canlı yayını, silahlı kişiler tarafından basılarak spiker ve çalışanlar yere yatırıldı. Olayın canlı yayında gerçekleştiği sırada silah sesleri ve bağırışmalar duyuldu. Kapüşonlu kişiler, canlı yayın sırasında çalışanlarla birlikte sahneden ayrılırken görüldü. Canlı yayın kesilmeden önce bir kişinin, “Polis yok” diye bağırdığı duyuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.