Türkiye’yi Saran Salgın : RSV, Influenza ve Koronavirüs
  • TR Haber
  • Sağlık
  • Türkiye’yi Saran Salgın : RSV, Influenza ve Koronavirüs

Türkiye’yi Saran Salgın : RSV, Influenza ve Koronavirüs

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilgili uyarısını paylaştı. Prof. Dr. Kara, hastane başvurularının arttığını belirtip RSV virüsü, influenza ve koronavirüse uyarı yaptı.

ABONE OL
Ocak 15, 2024 21:13
Türkiye’yi Saran Salgın : RSV, Influenza ve Koronavirüs
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’nın üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilgili uyarılarını paylaştı.

Kara, hastanelere yapılan başvuruların arttığını belirtip RSV virüsü, influenza ve koronavirüse ilişkin uyarıda bulundu. Kara, bu tabloda üç ana faktörün etkili olduğunu aktardı:

“Bu faktörlerden biri solunum yollarını saran bir virüs olan RSV virüsüdür, diğeri influenza, yani griptir; bir diğeri ise koronavirüstür. Koronavirüs, daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla seyretse de risk gruplarında yol açabileceği tablolar sebebiyle hafife alınmamalı.”

Kara, hijyen uyarısı yaparak, enfeksiyon hastalıklarına karşı ellerimizi sık sık yıkamamızı, kalabalık ortamlarda, dış mekanlarda mikroorganizmalarla temas söz konusu olabileceği için elimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmamızı önerdi. Bu dönemde, boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırık veya öksürük gibi şikayetleri olanların maske takarak muhtemel bir enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu almaması gerektiğini belirtti. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.