Dikkat! 50 yaşına kadar 12 dişinizi kaybedebilirsiniz!

Dikkat! 50 yaşına kadar 12 dişinizi kaybedebilirsiniz!

Diş sorunlarının 65 yaşından sonra yoğunlaştığının doğru olduğunu ancak birçok kişi için diş problemlerinin henüz 17 yaşında başladığını söyleyen Diş Hekimi Yunus Dener, "50 yaşına kadar 12 dişinizi kaybedebilirsiniz" dedi

ABONE OL
Aralık 30, 2023 20:57
Dikkat! 50 yaşına kadar 12 dişinizi kaybedebilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diş Hekimi Yunus Dener, yetişkinlerde sık rastlanan ama az bilinen diş kaybı problemleri hakkında konuştu. Dener, “Bir yetişkinin ortalama 32 dişi vardır. Yirmilik dişlerini çektirmek zorunda kalanlar 28 dişe sahiptir. Yetişkinlerin 50-64 ve 65-74 yaş arası dişlerini kaybetmeye başlaması beklenebilir. Ancak birçok kişi çok daha erken yaşlarda dişlerini kaybetmeye başlar. İlk kayıpların başlangıcı 17 yaşa kadar inebilmektedir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) verilerine göre, 50 yaşına gelindiğinde, Amerikalılar ortalama 12 diş kaybediyor (20 yaş dişleri dahil). Türkiye’de böyle bir istatistik yok ama ABD’deki bu veriler, yetişkinlerde erken yaşta diş kaybı problemlerinin boyutuna ışık tutması açısından çok önemli bir göstergedir” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.