Zeytinyağı ve Ölüm İlişkisi: Yapılan Araştırmalar Şoke Ediyor
  • TR Haber
  • Sağlık
  • Zeytinyağı ve Ölüm İlişkisi: Yapılan Araştırmalar Şoke Ediyor

Zeytinyağı ve Ölüm İlişkisi: Yapılan Araştırmalar Şoke Ediyor

Harvard Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, düzenli olarak zeytinyağı tüketmenin bunamadan kaynaklı ölüm riskini yüzde 28 oranında azalttığını gösterdi.

ABONE OL
Şubat 15, 2024 16:21
Zeytinyağı ve Ölüm İlişkisi: Yapılan Araştırmalar Şoke Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harvard Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, düzenli olarak zeytinyağı tüketmenin bunamadan kaynaklı ölüm riskini yüzde 28 oranında azalttığını gösterdi. Zeytinyağının sağlık üzerindeki faydaları bir kez daha ön plana çıkıyor.

Bunamadan Ölme Riski Azalıyor

Bilim insanları, 90 binden fazla ABD vatandaşının otuz yıl boyunca beslenme alışkanlıklarını ve ölüm kayıtlarını inceledi. 4 bin 749 kişinin bunamadan dolayı öldüğü tespit edilen çalışmada, her gün yarım yemek kaşığından fazla zeytinyağı tüketenlerin, nadiren veya hiç tüketmeyenlere göre bunamadan ölme riskinin yüzde 28 daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Zeytinyağı Tüketiminin Etkisi

Her gün bir çay kaşığı margarin veya mayonez yerine zeytinyağı tüketmenin bunamadan ölme riskini yüzde 8 ila 14 oranında azalttığı belirlendi. Zeytinyağının, diğer yağlar yerine tercih edilmesinin bu sağlık avantajını sağlayabileceği vurgulanıyor.

Zeytinyağının içerdiği sağlıklı yağlar ve antioksidanlar, beyin sağlığına olumlu etkilerde bulunabilir. Bu nedenle, günlük beslenme alışkanlıklarında zeytinyağına yer vermek, bunama riskini azaltma konusunda olumlu bir adım olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.