İlginç talepler ‘pes’ dedirtti: Evlenmek için çağrı merkezini aramış
  • TR Haber
  • Sağlık
  • İlginç talepler ‘pes’ dedirtti: Evlenmek için çağrı merkezini aramış

İlginç talepler ‘pes’ dedirtti: Evlenmek için çağrı merkezini aramış

Kırıkkale'de, 2023 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen yaklaşık 300 binin üzerinde çağrının yüzde 63'e yakını asılsız çıkarken, "Evlenmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?, Aracımla ambulansı yarıştırmak istiyorum" talepleri de kayıtlara geçti

ABONE OL
Aralık 30, 2023 20:57
İlginç talepler ‘pes’ dedirtti: Evlenmek için çağrı merkezini aramış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkkale’de, 2023 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen yaklaşık 300 binin üzerinde çağrının yüzde 63’e yakını asılsız çıkarken, “Evlenmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?, Aracımla ambulansı yarıştırmak istiyorum” talepleri de kayıtlara geçti.

Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 2023 yılında 332 bin 747 çağrı geldi. Çağrıların yüzde 36,4’ü vakaya dönüşürken, yüzde 63,96’sı da asılsız çıktı. Yapılan asılsız ihbarlar, personelin işini zorlaştırmasının yanı sıra acil durumu olan vatandaşlar için de sorun teşkil ediyor. 112 Acil Çağrı Merkezi, çok değişik taleplerle arandı. Bunlardan biri de evlenmek isteyen kişinin “Evlenme konusunda bana yardımcı olur musunuz?” çağrısı oldu. Başka bir kişinin çağrı merkezine “Aracımla ambulansı yarıştırmak istiyorum, ambulans gönderebilir misiniz?’ talebi kayıtlara geçti. Çağrı merkezini meşgul eden bazı kişiler hakkında da yasal işlem yapıldı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.