Dünya Sağlık Örgütü: “Hastalık X” Tehlikesi ve Küresel Hazırlık Çağrısı
  • TR Haber
  • Sağlık
  • Dünya Sağlık Örgütü: “Hastalık X” Tehlikesi ve Küresel Hazırlık Çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü: “Hastalık X” Tehlikesi ve Küresel Hazırlık Çağrısı

Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos'ta düzenlenen bir oturumda dikkat çekici bir uyarıda bulundu. "Hastalık X" olarak tanımladığı gizemli bir hastalıkla ilgili konuşan Ghebreyesus, bu salgının koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olabileceğini belirtti.

ABONE OL
Ocak 22, 2024 09:13
Dünya Sağlık Örgütü: “Hastalık X” Tehlikesi ve Küresel Hazırlık Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Sağlık Örgütü’nün Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos’ta düzenlenen bir oturumda dikkat çekici bir uyarıda bulundu. “Hastalık X” olarak tanımladığı gizemli bir hastalıkla ilgili konuşan Ghebreyesus, bu salgının koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olabileceğini belirtti. DSÖ’nün daha önce yaptığı analize göre, söz konusu hastalık 75 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olabilir ve her 5 yılda bir yeni bir salgına dönüşebilir.

Tedros Ghebreyesus’un Açıklamaları:

Genel Direktör, “Hastalık X”in corona virüsü salgınından çok daha fazla ölümcül olabileceğine dikkat çekti. Mayıs ayında bütün ülkeler arasında pandemiye karşı bir anlaşma yapılmasını umut ettiğini belirten Ghebreyesus, “Olabilecek bilinmeyen şeyler var ve herhangi bir şeyin olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı önemli, bu yüzden bilmediğimiz hastalıklar için bir yer tutucuya ihtiyacımız var” dedi.

Küresel Hazırlık ve İşbirliği Çağrısı:

Davos Zirvesi’nde net bir mesaj veren Ghebreyesus, dünya genelinde ortak bir müdahale ile daha etkili bir şekilde salgınlara karşı tepki verilmesi gerektiğini vurguladı. “Covid-19 sırasında birçok insanı kaybettik çünkü onları yönetemedik. Kurtarılabilirlerdi ama yer yoktu. Yeterli oksijen yoktu. Peki ihtiyaç olduğunda genişleyebilecek bir sisteme nasıl sahip olabilirsiniz” ifadelerini kullanan Ghebreyesus, küresel düzeyde anlaşma sağlanmasının gelecekteki bilinmeyen tehditlere karşı hazırlıklı olunmasına katkı sağlayabileceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.