Karatay’a Suç Duyurusu! HPV Aşısı Açıklamaları Tepki Topladı
  • TR Haber
  • Sağlık
  • Karatay’a Suç Duyurusu! HPV Aşısı Açıklamaları Tepki Topladı

Karatay’a Suç Duyurusu! HPV Aşısı Açıklamaları Tepki Topladı

Etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış HPV aşısı karşıtı sözleriyle tepki toplayan Prof. Dr. Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

ABONE OL
Ocak 7, 2024 22:23
Karatay’a Suç Duyurusu! HPV Aşısı Açıklamaları Tepki Topladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, HPV aşısıyla ilgili yaptığı açıklamalarla tepkileri üzerine çekti. Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’ne (CDC) göre, 9 yaşından itibaren uygulanabilen ve HPV enfeksiyonlarından koruyan aşı, HPV’ye atfedilebilen kanserlerin yüzde 90’ından fazlasını önleme potansiyeline sahip. Finlandiya, İsveç, Avustralya verileri, aşılanan kişilerde rahim ağzı kanseri görülme sıklığının ciddi şekilde azaldığını ortaya koyuyor.

Canan Karatay’ın HPV aşısı hakkındaki açıklamaları nedeniyle Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, suç duyurusunda bulundu. Dernek, “Kadın mücadelesinin en anlamlı kazanımlarından HPV aşısına dair açıklamalarıyla halk sağlığını tehdit eden Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulunduk” açıklamasını yaptı.

Etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış HPV aşısı karşıtı sözleriyle tepki toplayan Prof. Dr. Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Karatay’ın aşıyla ilgili “Kesinlikle yapılmaması lazım. HPV yapılan genç kızlarda felç oluyor” açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulunan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Uzm. Dr. Derya Mengücük, “Bizler hastalıklardan korunma bilincini yaygınlaştırmaya çalışırken, yalan ifadelerle bunun engellenmeye çalışılması ve toplum sağlığına zarar verilmesi son derece vahim ve kabul edilemez” dedi ve toplum sağlığına zarar verecek bu tür söylemler için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.