Yılbaşı akşamı kalp krizine dikkat!

Yılbaşı akşamı kalp krizine dikkat!

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre yılbaşı gibi dönemlerin ciddi kalp sorunlarında zirve yaptığı dönemler olduğunu dile getiren Kardiyoloji Uzm. Dr. Kamuran Seyidoğlu, yeni yıl ve kalp sağlığı hakkında tavsiyelerde bulundu

ABONE OL
Aralık 30, 2023 20:58
Yılbaşı akşamı kalp krizine dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış aylarında kalp sağlığına daha da önem gösterilmesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kamuran Seyidoğlu, “Kış mevsimindeki etkili soğuklar kalp damarlarında büzüşmeye yol açıyor ve kalp krizleri de bu tür havalarda 3 kat daha fazla görülüyor. Özellikle yaşlıların, çocukların ve kalp rahatsızlığı olanların bu nedenle dikkatli davranması gerekiyor. Kış aylarına denk gelen yılbaşında da özellikle kalp rahatsızlığı bulunanların sağlığına eğilmesi büyük önem taşıyor. Özellikle kalp rahatsızlığı bulunanların yılbaşında kontrolsüz bir şekilde beslenmemesi, yağlı, tuzlu ve şekerli gıdaları aşırı tüketmemesi gerekir. Özellikle dışarda yemek yiyecek kalp hastaları veya kalp hastalığı için risk taşıyan kişilerin akılcı menü seçimine dikkat etmeleri önemlidir” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.