Çocuklarda Davranış Bozukluklarının Nedenleri Nelerdir?
  • TR Haber
  • Sağlık
  • Çocuklarda Davranış Bozukluklarının Nedenleri Nelerdir?

Çocuklarda Davranış Bozukluklarının Nedenleri Nelerdir?

Çocuğun ebeveynleri tarafından yeterli sevgi, ilgi ve anlayıştan mahrum olması, çocuğun anne ve babasının suça meyilli oluşu, çocuğun temel ihtiyaçlarının önemsenmemesi, çocuğun kendini ifade edecek ortamının olmaması, anne ve babasına büyüdüğünü ispat etme çabası, çocuğun aile içinde şiddete maruz kalmasıdır.

ABONE OL
Şubat 3, 2024 19:54
Çocuklarda Davranış Bozukluklarının Nedenleri Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuğun özdeşleşmek için kendine kötü bir örnek seçmiş olması, çocuğun ebeveynleriyle hesaplaşma duygusuna kapılması, çocuğun kitle iletişim araçlarında gördüğü içeriklerden etkileniyor oluşu, çocuğun içinde bulunduğu akran grubundan kendini eksik görmesi ve bu durumdan çıkış yolu bulamaması, çocuğun kardeşinin daha çok sevildiğine inanıp ona duyduğu kıskançlık ve öfke bu davranışa sebep olabilir. Çocuğun okul içinde dışlanıp akran zorbalığına uğraması, çocuğun aşağılanmasıdır.

Çocuklarda Yalan Davranışının Nedeni

Çocuğun ebeveynleriyle arasındaki iletişim dilinin gelişmemiş olması ve çocuğun kendini ifade edecek ortamının olmaması, çocuğun sık sık eleştiriye maruz kalması, çocuğa şiddet uygulanması, çocuğun başkalarıyla kıyaslanması, çocuğun huzursuz oluşu, çocuğun mükemmelliğe zorlanmasıdır. Aile kurallarının çok katı olması, çocuğun büyüdüğünü gösterme çabası, kitle iletişim araçlarının çocuğu olumsuz etkilemesidir. Çocuğun istekleri önemsenmediğinde istekleri olsun diye yalan söyler.

Çocuklarda İnatçılık Davranışının Nedeni

Çocuğun küçük yaşlardan beri ailesinden gereken ilgiyi ve sevgiyi görmemesi,çocuğa en ufak yaptığı hatalı davranışta şiddet uygulamak ve bağırmak,çocuğa kendini ifade edecek ortamı bulamaması,çocuğun yaşıtlarına göre kendini geri hissetmesi,bu davranışı devam ettirirse ebeveynlerinin istediklerini yapacağı düşüncesine kapılmasıdır.Çocuğun kendini ispat etme çabası,ekran süresinin uzunluğu,çocuğun akranları tarafından dışlanması ve çocuğun temel güven ilişkisinin gelişmemiş olmasıdır.Çocuğun yanlış insanları rol model alışıdır.

Çocuklarda Kekemeliğin Nedeni

Çocuğun ebeveynleri tarafından stres ve korku ortamında büyümesi, çocuğun sürekli eleştiriye ve aşağılanmaya maruz kalması, travmatik yaşantılarda, düzgün konuşma baskısı yapıldığında, gelişim bozukluğu oluşur. Çocuğun ailesinde kekemelik sorunu olması, kitle iletişim araçlarının etkisi, akran zorbalığı, çocuğun kendini ifade edememesi, çocuğun kelime dağarcığının gelişmemiş olmasıdır.

Çocuklarda Parmak Emme Davranışının Nedeni

Çocuk parmak emmeyi rahimdeyken öğrenir. Zararsız bir davranıştır. Yeni doğan bebek yaşamını sürdürebilmek için bebeklikte kendini ve çevresini tanıma ihtiyacından dolayı sıkılgan çocuklar zor durumlarla karşılaştıklarında, diş çıkarma döneminde, bazı çocuklar ise uykuya dalarken parmak emerler.

Çocuklarda Dışkı Kaçırmanın Nedeni

Çocuğa ebeveynleri tarafından doğru tuvalet eğitiminin verilmemiş olması, Stres kaygı ortamı, yeni doğan kıskançlığı, fizyolojik bozuklukla örneğin: bağırsaklardaki bozukluklar annenin ve babanın bu konuda aşırı titiz ve baskıcı oluşu, çocuğa şiddet uygulanması, çocuğa fazla sorumluluk yüklenmesi, çocuğa yaşıtlarından geride olduğunun ona hissettirilmesidir. Çocuğun bu durun karşısında ayıplanması, çocuğun sevgisiz bırakılması, anne ve babasına çocuğun kendini gösterme çabasıdır. Çocuğun arkadaş ortamından mahrum kalması, kitle iletişim araçlarının olumsuz etkisi ve en önemlisi mükemmeliyetçi aile tutumudur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.