Rekabet Kurumu, Beyaz Et Sektöründe 10 Firmaya Soruşturma Başlattı
  • TR Haber
  • Sağlık
  • Rekabet Kurumu, Beyaz Et Sektöründe 10 Firmaya Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu, Beyaz Et Sektöründe 10 Firmaya Soruşturma Başlattı

ABONE OL
Ocak 26, 2024 11:54
Rekabet Kurumu, Beyaz Et Sektöründe 10 Firmaya Soruşturma Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rekabet Kurumu, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 10 firmaya yönelik rekabetin korunması kanununu ihlal ettikleri iddiasıyla soruşturma başlattı. Yapılan açıklamaya göre, Rekabet Kurulu tarafından yapılan ön araştırma sonucunda, beyaz et sektöründeki teşebbüslerin ve teşebbüs birliklerinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

10 Firma Hakkında Soruşturma Açıldı

Rekabet Kurulu, Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ, As Tavukçuluk Tarım İşl. San. ve Tic. Ltd. Şti., Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ, Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ, CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ, Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ, Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ, Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ olmak üzere toplamda 10 firmanın rekabet ihlali iddialarıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun İhlali İddiası

Bu firmalardan Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ’nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemesi, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ’nin alıcılarına bölge ve müşteri kısıtlaması getirmesi, Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ’nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemesi ve alıcılarına rekabet etmeme yükümlülüğü ile bölge ve müşteri kısıtlaması getirmesi gibi konularda ihlal şüphesi bulunmaktadır.

Rekabet Kurumu, elde edilen bilgi, belge ve tespitler doğrultusunda soruşturmayı derinleştirecek ve ilgili firmaların rekabet ihlali yapıp yapmadığını detaylı bir şekilde inceleyecektir. Bu adım, rekabetin korunması ve serbest piyasa şartlarının sağlanması adına atılmış önemli bir adımdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.